KULTURA

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?
mustang 
2015. je sa sobom donijela pregršt sjajnih filmskih ostvarenja. Bilo je tu fantastičnih stranih, ali i genijalnih domaćih filmova koji su napunili kino dvorane, na radost svih. Kraj godine uvijek je vrijeme kada se volimo prisjetiti upravo tih vrhunskih ostvarenja, stoga danas gledamo dva filma koja, sudeći prema brojnim recenzijama, spadaju upravo u kategoriju laureata. 
 
   
Jedan od najboljih filmova 2015. godine nagrađivani je Mustang, priča koja neodoljivo podsjeća na kultni The Virgin Suicides. Pet tinejdžerki u turskom obalnom mjestašcu bivaju skandalozno kažnjene od strane obitelji zbog svoje ''zaigrane'' prirode. Priču pratimo iz perspektive jedne od sestara, najmlađe Lale, koja kroz film propitkuje mogu li se divlje mlade duše doista obuzdati.

 
 
Još jedno vrhunsko filmsko ostvarenje godine pri kraju jest The Walk, redatelja Roberta Zemeckisa. Film u kojem briljira mladi glumac Joseph Gordon-Levitt kao Philippe Petit, francuski ulični zabavljač koji se 1974. otisnuo na nevjerojatnu šetnju na užetu između dva tornja World Trade Centera.
  
 
M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 13.12.2015. u 00:00
Tagovi: film

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p