KULTURA

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?
monsoom wedding
A
ko ste kao i mi pomalo već nostalgični za ljetom, premda ono nije sasvim gotovo, vjerujemo da će vam izvrsno sjesti naše dvije današnje filmske preporuke.


Uz pomoć ova dva filma odlazimo na put, istražujemo različite kulture i pritom se dobro zabavljamo i punimo pozitivnom energijom za novi radni tjedan. Radnja jednog odvija se u modernoj Indiji, a drugi nas prenosi na francusko seosko imanje.


Monsoon Wedding redovito se svrstava na liste najboljih filmova ovog stoljeća, a nakon što pogledate ovu komičnu melodramu bit će vam jasno i zašto. U filmu je riječ o dogovorenom braku kćeri jedinice iz moderne indijske obitelji. Masivno je vjenčanje u Delhiju i svi problemi oko njegove organizacije nude vizualno šarmantno djelo, a film služi i kao sjajan pogled na Indiju koja prolazi svojevrsnu transformaciju.


Film Summer Hours redatelja Oliviera Assayasa prekrasan je pogled u intimu jedne obitelji, u konstantne mijene koje život nosi, nostalgiju i probleme poznate svima. Atmosferičan i s genijalnim glumačkim ostvarenjima Juliette Binoche i Jérémiea Reniera bit će dobar izbor za nedjeljno poslijepodne.


M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 18.09.2016. u 15:13
Tagovi: film

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p