KULTURA

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?
moonlight
K
raj je godine i gotovo da ne postoji medij koji trenutno ne recenzira i ne rezimira proteklih 12 mjeseci, uključujući i nas. Vrijeme je stavljanja točke na 'i' i prisjećanja lijepih trenutaka kroz područja umjetnosti, dizajna, mode, ljepote i glazbe, a u tom će tonu nastaviti i naša današnja filmska preporuka.


Iako je lista puno duža, ova dva naslova se definitivno ubrajaju u najbolje od 2016. Čak i prije svojih premijera, o ovim se filmovima mnogo pričalo, a s prvim prikazivanjima dokazali su kako je još uvijek aktualna godina bila itekako produktivna kad je o dobrim filmskim pričama riječ.


Moonlight je film koji zaslužuje mnogo više od nekoliko redaka u našoj nedjeljnoj filmskoj preporuci, no u dublje ćemo analize morati neki drugi put. Ovoga puta ćemo kratko reći kako je ovaj film Barryja Jenkinsa priča o traganju za vlastitim ja, aktualnim i intrigantnim otkad je ljudskih bića. Priča je to koja prati muškarca i njegovu potragu za svojim mjestom pod suncem, i to od dječačkih dana pa sve do zrelijih godina.


Potpuno drugačiji scenarij od onog filma Moonlight, no jednak u temeljnoj poruci. Čovječnost i ljubav ono su što SF dramu Arrival odvaja od mnogih filmova žanra-rasadnika ljetnih blockbustera. Volite li tematiku izvanzemaljaca no Dan nezavisnosti vam je pomalo dosadan, Arrival je definitivno vrijedan gledanja.

M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 18.12.2016. u 00:00
Tagovi: film

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p