KULTURA

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?

istanbul
E
mocije su zeznuta stvar, no one su ujedno začin koji naša iskustva, odnose, događaje, pa i najmanje sitnice produbljuje. Zbog njih se vežemo, patimo, bivamo sretni, a s obzirom na količinu emocija koje su nam uzburkali, ocjenjujemo i filmove.


Nije tajna kako filmove koji su u nama izazvali najjače emocionalne reakcije često izdvajamo kao svoje favorite, bez obzira na njihovu IMDb ocjenu, no neki naslovi to naprosto čine bolje od drugih. Baš kao što teže iza sebe ostavljamo iskustva koja su nas dublje zarezala, ne zaboravljamo lako filmove koji su nam pogodili pravu žicu u datom trenutku. Naši današnji prijedlozi bi mogli učiniti upravo to, pa ako ste raspoloženi za koju suzu, slobodno pritisnite play.


Pursuit of Happiness jedan je od onih filmova čiju strukturu jako dobro poznajemo ako smo u životu odgledati barem tucet holivudskih blockbustera, no svejedno će nam uzrokovati bujicu emocija. Priča prati Chrisa koji se pokušava izvući iz svakodnevne borbe s financijama nakon što ga je supruga ostavila samog sa sinom. Borba za opstanak, odnosno za dostojan život, koja garantira poneku suzu, čak i kod najhladnokrvnijih.


Nagrađivani film Tassosa Boulmetisa A Touch of Spice donosi priču o grčkom dječaku i njegovom odrastanju u Istanbulu uz djeda koji ga uči o malim životnim (i kulinarskim) tajnama. Dječak odraste u renomiranog kuhara koji se nakon 35 godina vraća iz Atene u svoje rodno mjesto te otkriva da je cijelo vrijeme radio nešto pogrešno.

M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 08.01.2017. u 00:00
Tagovi: film

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p