KULTURA

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?
blue  jasmine
P
itate li nas filmove kojeg redatelja bismo mogli gledati uvijek iznova, bez da bi nam imalo dosadili, odgovor bi bio one Woodyja Allena. Ovog redatelja, kažu, ili volite ili ne možete podnijeti, no mi svakako spadamo u obožavatelje njegovih satiričkih komedija.


Podudara li se vaše obožavanje Allena s našim, vjerujemo da ste već pogledali kultne Manhattan i Annie Hall, zavodljivi Vicky Cristina Barcelona koji kritičari izdvajaju kao redateljev najbolji turistički film, a možda i najnoviji Cafe Society, stoga vam u današnjoj filmskoj preporuci na izbor dajemo dva filma koja su vam možda prošla ispod radara.


Savršen spoj komedije i drame te možda i najbolji na listi Allenovih filmova, naslov je Hannah and Her Sisters. Mia Farrow, Dianne Wiest i Michael Caine glavni su protagonisti realistične priče o zrelosti i ne odustajanju, dok se radnja vrti oko Hannah i njenog supruga koji se zaljubljuje u njenu sestru Lee, čiji pak bivši suprug oživljava odnos s njenom sestrom Holly. Šarmantna zavrzlama za nedjelju navečer.


Jedan od Allenovih novijih naslova jest film Blue Jasmine u kojem glavnu ulogu nosi Cate Blanchett. Jasmin se iz prestižnih krugova njujorškog visokog društva spusti u one prizemne posjetom sestri u San Francisco. Komedija je ovo o financijskim i romantičnim padovima na tipičan Woodyjev način, a valja spomenuti kako je Cate za ovu ulogu dobila Oscara, što je dovoljan argument da tjedan završite upravo ovim naslovom.

M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 05.02.2017. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p