KULTURA

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?
blue jay
Sastojci za današnji poslijepodnevni odmor otprilike glase ovako: film (do dva) koji budi ništa drugo osim dobrog raspoloženja, štogod slatko nadohvat ruke, najmekše mjesto u kući, koji jastuk i misli o ponedjeljku baš nigdje na vidiku.

Imate li sve od sastojaka osim filma, uskačemo s dva za koje nam se čini kako bi se mogli dobro uklopiti u recept imena 'savršena nedjelja'. Iako ih veže žanr, a to je drama, ne dajte da vas isti zavara jer je riječ o filmovima nakon kojih ostaje dobar osjećaj.

Blue Jay je indie naslov koji priziva dobre emocije i kojeg mnogi hvale zbog sjajnih glavnih glumaca i njihove kemije. Radnja prati bivši par koji se po povratku u svoj rodni grad u Kaliforniji prisjeća svih dogodovština i proživljenih emocija, te se nakon 20 godina i totalno drugačijih životnih puteva, ponovno povezuje. Šarmantan film, idealan za nedjelju.


Captain Fantastic je obiteljska drama u kojoj će vas ponajprije osvojiti Viggo Mortensen u ulozi požrtvovnog oca. On, naime, u izoliranosti pokušava odgojiti svoju djecu, i to mu ide fantastično, no tada ih zadesi tragedija te se moraju suočiti s vanjskim svijetom i zahtjevima društva. Film definitivno vrijedan pažnje.

M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 09.04.2017. u 15:53
Tagovi: film

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p