LIFESTYLE

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?
the man in the moon
S
voju kavu ujutro želimo ledenu, svoj večernji mojito jak, a svoje filmove lepršave. Ljeto je tu i ono dolazi sa svojim setom pravila.


Ove nedjelje ona nalažu da filmovi kojima ćemo završiti tjedan opuštaju, evociraju onu ljetnu lakoću postojanja i za sobom ostavljaju dobre emocije. Na izbor nudimo jedan naslov o odrastanju sa sjajnom malenom Reese Witherspoon, a jedan o temi koja oduvijek intrigira ljudski rod – sreći.


1957. je godina, ljetni su praznici, a mjesto radnje – sparna Louisiana. Dani iz svoje dječje nevinosti prelazi u zbunjeno tinejdžerstvo i susreće se s čudnim emocijama zahvaljujući novom susjedu s kojim ponekad odlazi na kupanje. No, tu je i njena starija sestra, komplicirana situacija i iščekivanje odraslosti. The Man in the Moon donosi odličnu malenu Reese Witherspoon u glavnoj ulozi i sladak je ljetni film o odrastanju.


Potraga za srećom i smislom oduvijek je zanimala čovječanstvo. Tema je to nebrojenih istraživanja, dokumentaraca, rasprava, knjiga i filmova, a jedna od šarmantnijih interpretacija našla se i u filmu Hector and the Search for Happiness. Ovog puta u potragu za srećom kreće, ironično, psihijatar, a mi kao gledatelji uz istraživanje vječnog pitanja dobivamo i svojevrsni travel film.


M.M.
Foto: IMDb (1991 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.)
Objavljeno: 25.06.2017. u 11:45
Tagovi: film

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p