LIFESTYLE

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?
girl rising
Ono što danas vadimo s nepresušne filmske police nije posve lepršavo ni u ljetnoj "mozak na pašu" maniri, no mogli bismo reći kako s aktualnim godišnjem dobom dijeli injekciju inspiracije. Osim toga, vjerujemo kako mnogi ljeti imaju nešto više slobodnog vremena na raspolaganju pa se mogu napokon posvetiti i svim zaostacima ili željama, a na našoj listi istih nalaze se dva naslova u nastavku.


Devet djevojčica na raznim stranama svijeta, u okvirima različitih mentalitetima i u okovima opterećujućih dogmi, bore se za svoje pravo na slobodu i pravo na naganjanje vlastitih snova. Borbe ovih mladih djevojaka velikom su komadu svijeta nezamislive, nešto što se događa daleko i zaobilazi privilegirane, no s filmom Girl Rising taj isti komad svijeta biva podsjećan da su ovakve sudbine itekako stvarne.


Još jedna zapanjujuća djevojka u središtu je filma #chicagoGirl. Sa svega 19 godina, umjesto da ide u kino s vršnjacima, naoružana Facebookom, Twitterom i Skypeom, Ala’a Basatneh je zaslužna za svojevrsnu revoluciju u Siriji tako što povezuje prosvjednike i ukazuje na brutalnost i diktaturu koja uništava zemlju.

M.M.
Foto: IMDb/Ten Times Ten LLC
Objavljeno: 09.07.2017. u 11:30

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p