FILM I TEATAR

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?
Woman in Gold
Na današnjem nam je filmskom radaru umjetnost. Bilo klasična ili suvremena, shvaćena ili neshvaćena, smrtno ozbiljna ili vraški zabavna, poželjeli smo njome začiniti nedjelju, pa makar samo putem ekrana našeg televizora, odnosno laptopa.

S jednim ćemo naslovom prošetati do prošlosti i dotaknuti se Klimta, dok će nas drugi nasmijati i reflektore uperiti u svijet suvremene umjetnosti, sa svim svojim "pravilima", luckastim likovima i zahtjevima.

Woman in Gold je priča Mariji Altman, Židovki i izbjeglici koja je čitavo desetljeće provela u sporu s austrijskom vladom ne bi li u svoju obitelj, gdje i pripada, vratila ukradeni portret svoje tete Adele Bloch-Bauer koju je naslikao veliki Gustav Klimt. Kroz potragu za "obiteljskim blagom" otkriva se i potresna priča o židovskoj zajednici tijekom okupacije Beča. U glavnim ulogama su Helen Mirren i Ryan Reynolds.


Malo zabavniji pogled na umjetnički svijet daje film Untitled, svojevrsni satirički prikaz današnje suvremene umjetnosti. Mnoštvo osebujnih aktera koji se bore sa zahtjevima tržišta i umjetničkim vrijednostima u ovoj bi vas komediji moglo dobro zabaviti.

M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 13.08.2017. u 11:31
Tagovi: film

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p