FILM I TEATAR

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?

highrise
Nedjelja je stvorena za filmove, a ove odlazimo u ne tako daleku 2016. Ako ste već iskopali i pogledali sve hit naslove koji su obilježili spomenutu godinu, a iscrpili ste i liste indie ostvarenja, kao i većinu kategoriziranu pod svjetsku kinematografiju, možda su vam promaknula ova dva na koja svakako vrijedi baciti oko.

Jedan u rukavu ima izvrsnu glumačku postavu i adaptacija je poznatog distopijskog romana, a drugi je naprosto toliko uvrnut na prvu, da je šarmantan. 


Želite pogledati nešto pomalo uvrnuto, no istovremeno i prokleto šarmantno? Predlažemo Swiss Army Man u kojem Daniel Radcliffe tumači mrtvaca, a društvo mu pravi Paul Dano u ulozi Hanka, momka na pustom otoku, izopćenog od civilizacije. Zajedno se odluče vratiti kući, no taj je put čudnovat i pomaknut, a poanta filma je zapravo ljepota življenja. 

High-Rise je adaptacija istoimenog distopijskog romana i potpisuje ju redatelj Ben Wheatley. Premda je film iz 2016. prošao „ispod radara“, definitivno ga vrijedi pogledati. Tom Hiddleston je u ulozi dr. Roberta Lainga koji stiže u zgradu s 40 katova i svjedoči propasti cijelog jednog društva koje se nalazi unutar nje.


M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 10.09.2017. u 00:00
Tagovi: film

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p