KULTURA

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?
carol
U slučaju da ste pogledali baš sve božićne filmove koji postoje, i s obzirom na to da je trenutno društveno prihvatljivo uroniti u sav taj eskapizam koji oni nose sa sobom (nije da imamo nešto protiv i inače), problem s kojim se eventualno možete suočiti jest manjak istih.

S time na umu, na listu dodajemo dva naslova koja su vam možda promaknula jer se ne nalaze na svim mogućim listama najpoznatijih božićnih filmova ili nisu tipični božićni filmovi, no definitivno nose neki moment karakterističan za žanr.


Ako još niste pogledali Carol, predlažemo da to učinite upravo za vrijeme aktualnih blagdana. Kažu stručnjaci, ultimativni je novi božićni film, premda ne tematizira sam blagdan. Radi se o fotografkinji koja se upušta u intimnu vezu sa ženom, a radnja je smještena u New York, 50-ih.


Indie komedija Happy Christmas također je malo drugačiji, moderniji božićni film koji u prvi plan ne stavlja idilične prizore obitelji okupljene oko jelke, no evocira osjećaje koje povezujemo s blagdanima. Radi se o Jenny koja se nakon prekida useljava kod Kelly i njene malene obitelji te, neočekivano, potiče Kelly na promjene.
Foto: IMDb/StudioCanal
Objavljeno: 24.12.2017. u 00:00

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p