KULTURA

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?
soy nero
Početak godine tradicionalno je rezerviran za filmsku industriju. Od Golden Globea do Oscara, vrijeme je ovo filmskih festivala koji će iznjedriti mnoge pobjednike, ali i bez njih će nam osigurati sasvim dovoljno inspiracije za "nedjeljne filmske preporuke".

Festivali su nas podsjetili i na dva naslova koja vam danas donosimo. Oba su festivalski uspjesi i svakako ih vrijedi pogledati ove prve nedjelje u veljači. Birajte između srpskog filma Ničije dete temeljenog na istinitim događajima ili Soy Nero, dobitnika nagrade za najbolji film na filmskom festivalu u Bukureštu.

U proljeće 1988. u planinama Bosne i Hercegovine pronađen je divlji dječak. Nakon što su ga pronašli lovci, a lokalne vlasti poslale u centralno sirotište SFRJ u Beogradu, bio je prisiljen na socijalizaciju koja mu nikako nije išla. Istinita je ovo priča na kojoj se temelji debitantski film Ničije dete redatelja Vuka Ršumovića koji prati sudbinu divljeg dječaka (Denis Murić) i koji je osvojio brojne nagrade.


Još jedan festivalski dragulj je film iranskog redatelja Rafija Pittsa, Soy Nero, nagrađenog za hrabri prikaz potrage za identitetom u konfliktnom svijetu prepunom nepravdi i diskriminacije. Nero je devetnaestogodišnji dječak iz Meksika koji sanja o životu u SAD-u te ulazi u američku vojsku gdje krene njegovo suočavanje se s nasiljem.
Foto: IMDb
Objavljeno: 04.02.2018. u 00:00
Tagovi: film

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p