KULTURA

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?
dangal
Još jedna nedjelja i još jedna filmska preporuka. Planirate li, baš kao i mi, slobodni dan završiti uz dobar film, vjerujemo da će vam i ovoga puta koristiti naši prijedlozi.

Koliko god se tome opirali, ponekad je katarzično isplakati se uz film, pa osjećate li potrebu za istim, bacite oko na film 120 battements par minute. Za one željne lijepe priče koja će ostaviti sladak okus inspiracije iza sebe, predlažemo šarmantni Dangal.
Pariz, rane 90-te. AIDS je već odnio mnoge živote, no skupina aktivista po imenu Act up pokušava na noge podignuti vladu, farmaceutske kompanije i medije, ne bi li se probudili, osvijestili i zaustavili epidemiju. 120 battements par minute je osvojio svu silu nominacija i nagrada na filmskim festivalima, uključujući one u Cannesu.

Razočarenje činjenicom da nema sina koji bi mogao nastaviti njegov put mijenja se kada bivši hrvač Mahavir Singh Phogat spoznaje da je zlato zlato, a titulu u hrvanju mogu osvojiti i njegove kćeri. Dangal se temelji na istinitoj priči o ocu koji ima misiju istrenirati kćeri da postanu najbolje svjetske hrvačice.
Foto: IMDb
Objavljeno: 11.02.2018. u 00:00
Tagovi: film

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p