LIFESTYLE

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?
Mommy  
 
Spadate li u skupinu sretnika koji su uspjeli spojiti dane između Božića i Nove Godine i vrijeme provodite kod kuće, a ne na nekoj od snježnih padina, sigurni smo kako guštate u trenucima kada napokon možete nadoknaditi sve propušteno. Zavaliti se u naslonjač s onom knjigom koja već predugo čeka da je dovršite, poslušati onaj album koji stoji nov u nekom od foldera na vašem laptopu ili skinuti s 'must see' liste barem jedan od silnih filmova. 
 
U ovaj posljednji zadatak uskačemo i mi i dodajemo na listu još dva naslova. Ako ih niste već pogledali, možda je pravo vrijeme da to učinite ove usporene blagdanske nedjelje...

Oba naša današnja prijedloga kritika veliča, mediji ih opisuju samim epitetima te ih postavljaju na liste najboljih filmova 2014. godine. Timbuktu je vizualno očaravajuć, muzikalno inspirativan i priča priču o silovitoj promjeni sudbine islamske obitelji. Svakako ga vrijedi pogledati.
 

Film Mommy apsolutni je miljenik žirija festivala u Cannesu i također je jedno od najboljih filmskih ostvarenja godine na izmaku. Riječ je o samohranoj majci i udovici koja se bori s odgojem svog nasilnog sina, no pomoć dobiva u obliku misteriozne susjede.
 

M.M.

Objavljeno: 28.12.2014. u 16:22
Tagovi: film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p