LIFESTYLE

Nedjeljna filmska preporuka

Što pogledati danas?

Knight of Cups 
Nakon jedanaest dana okupiranja berlinskog Postdamer Platza, 65. izdanje Berlinskog filmskog festivala prije nekoliko je dana došlo svome kraju. Prikazano je oko 450 filmova, održana čak 21 svjetska premijera te, nakon svega, odabrani su i dobitnici Zlatnog i Srebrnog medvjeda. U to ime, ovu smo nedjeljnu filmsku preporuku odlučili posvetiti upravo Berlinaleu.

Zlatnog medvjeda za najbolji film dobio film Taxi, iranskog redatelja Jafara Panahija, koji je završen usprkos zabrani snimanja filmova koju je redatelju izrekla iranska vlast, a kroz prozor taksija prikazuje današnji Teheran. Srebrnog je pak medvjeda dobio film El Club, čileanskog redatelja Pabla Larraína, a uz ova dva sjajna naslova, mi vam donosimo još dvije filmske preporuke, također uvrštene u glavnu konkurenciju Berlinalea.
 

Nagrađivani redatelj Terrence Malick vratio se na Berlinale sa svojim sedmim filmom, Knight of Cups. Riječ je o izmučenom Hollywoodskom heroju koji traga za svojim ciljem i bori se s beznačajnošću.
 

Nobody Wants the Night vodi nas na Greenland, u 1908. godinu i priča o hladnokrvnom podneblju koje spaja dvije žene u njihovom dugom čekanju muškarca kojeg vole na različite načine.
 
M.M.
Objavljeno: 22.02.2015. u 11:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p