KULTURA

Nedjeljna filmska preporuka

Moda i film - fatalna kombinacija
A Very Private Affair 
Čini se kako se proljeće za kojim već lagano izgaramo nekako ne može odlučiti bi li nas počastilo svojom prisutnošću ili ne, no kao utjehu za još jedno prohladno nedjeljno poslijepodne ponovno smo pripremili dva filmska prijedloga.
 
Pažnju smo odlučili usmjeriti ne samo na vraški dobru priču i vrhunsku glumu, već i na modu. Obilje kultnih filmova koji danas već pripadaju domeni opće kulture, otežalo nam je izbor samo dva naslova, no imajući na umu da ste većinu već pogledali, prilažemo nasumično odabrane i modno inspirativne naslove ravno iz 60-ih i 70-ih.
 
 
Diana Ross u filmu Mahogany glumi Tracy, studenticu modnog dizajna koju je modni fotograf otkrio u robnoj kući gdje radi. Ubrzo postaje senzacija i 'it' djevojka te hoda po svjetskim modnim pistama, utjelovljujući iskonski glamur 70-ih. Obavezno filmsko štivo za ljubitelje ove sjajne modne dekade.
 

Plava seks bomba i sinonim francuskog chica 60-ih godina neodoljiva je modna ikona Brigitte Bardot u filmu A Very Private Affair, gdje kao filmska zvijezda bježi iz Pariza u Švicarsku ne bi li pronašla malo privatnosti i odmor od podivljalih obožavatelja. Tamo upoznaje Fabia i započinje vruću aferu, a nas ostavlja bez daha svojim voluminoznim uvojcima i chic maramama kanalizirajući onaj poznati francuski šarm.
 
M.M.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 15.03.2015. u 12:00
Tagovi: film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p