KULTURA

Neizostavan dodatak talijanske kuhinje

Upoznajte Galbani mozzarellu

Priča o Galbani mozzarelli potječe iz davne 1882 kada je Egidio Galbani pokrenuo prvu proizvodnju sira u Ballabiju, gradiću smještenom na obroncima Alpa, poznatom po svojoj tradiciji mliječnih proizvoda, tako da brand Galbani slavi svoj 131 rođendan postojanja na tržištu.

Galbani mozzarella je jedina talijanska prava mozzarella na tržištu koja svojom svježinom i pravom tradicionalnom recepturom, starom 131 godinu, svakim danom oduševljava ljubitelje lagane talijanske kuhinje. Dobru mozzarellu odlikuje svjež okus po mlijeku, vrlo blag i nježan, ali prepoznatljiv, s laganom kiselom notom. Što je sir svježiji, to mu je tijesto čvršće i elastičnije, dok starenjem postaje sve mekši i kiseliji. 

Mozzarella je osobito omiljena u proljeće i ljeto, uz svježe rajčice, prelivena dobrim maslinovim uljem i ukrašena listićima svježeg bosiljka, te je možete konzumirati u svim varijantama laganijeg obroka i svakom jelu će dati dašak svježine i lakoće.

Želite li znati više o jednom od najpoznatijih sireva na svijetu, posjetite novi web www.galbani.hr i pročitajte novosti iz svijeta mozzarelle, praktične savijete za uživanje u talijanskoj kuhinji, te nove i lagane recepte u kojima ćete moći uživati cijelo ljeto. Također se možete upisati za newsletter kako bi svaki četvrtak na vaš mail dobili zanimljivi lagani recept za kojeg nije potrebno dugo kuhanje i mali trik talijanske kuhinje da vam pomogne u svakodnevnom spremanju ukusnih obroka.

 

Photo: Dukat

 

 

Objavljeno: 03.07.2013. u 08:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p