KULTURA

Neke Nove Kronike je izložba koju ne smijete propustiti

Spojite ugodno s korisnim!

Iako nas je kišni i tmuran ponedjeljak neugodno iznenadio, to ne znači da nadolazeći vikend ne može biti okupan suncem i mirisom mora. Split je jedan od onih gradova koji su kao stvoreni za kratki bijeg, a razlog više za odlazak je i sjajna izložba koja je sinoć otvorena.

Splitska fotografkinja Sonja Dvornik dobro je poznato ime na fotografskoj sceni, a nakon prve izložbe čiji je fokus bio ulična moda, ovoga puta umjetnica je prikazala sretne kronike splitskih ulica kroz sedam godina postojanja popularne stranice Klikom svud, a sama izložba je ujedno i proslava sedme godišnjice profesionalnog rada Sonje Dvornik kroz 44 fotografije života na splitskoj Rivi i okolnim područjima.

Ono što je posebno kod ove izložbe je činjenica kako Sonja sretne trenutke najvećeg dalmatinskog rada lovi kada god stigne te da su zaista sve fotografije nastale u trenutku, a samim time je fotografkinji priskrbljena titula nasljednice velikog splitskog foto kroničara Feđe Klarića koji je ujedno bio i jedan od prvi gostiju koji je stigao na ostvaraje izložbe. Sonja Dvornik je povodom otvorenja zablistala u odijelu modnog dvojca Arileo dok cipele potpisuje Ledenko. Na izložbu su stigli brojni poznati Splićani, a cijelu priču zaokružila je glazba Olivera Dragojevića. Želite li i vi pogledati ovu odličnu izložbu, otvorena je sve posjetitelje do 24.ožujka u Kinoteka food and baru na adresi Majstora Jura 8, stoga je nikako nemojte propustiti.

Sonja Dvornik i Feđa Klarić

Sandra i Ivan Ledenko

Ana i Lucija Zaninović

Vesna Dragojević, Jasminka Bralić i Sonja Dvornik

Ana Gruica Uglešić i Vicko Bilandžić

Marija i Jurica Pirić

Domenica Žuvela

Sonja Dvornik i Marko Pecotić

Foto: PR
Objavljeno: 19.03.2019. u 09:47
Tagovi: izložba

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p