LIFESTYLE

Neki od najboljih trilera za uzbudljiva poslijepodneva

Filmska preporuka by FASHION.HR
oldboy
I
njekcija su adrenalina, ponekad lede krv u žilama, ponekad ona zbog njih ključa. Osnovni element im je neizvjesnost i jedina su anksioznost od koje ne bježimo glavom bez obzira. Dapače, predajemo joj svoja poslijepodneva i priznajemo joj, ponekad se zbog nje osjetimo živima.


Sve su ovo klasične odlike trilera, žanra koji ima milijun podžanrova i barem toliko kandidata za našu današnju listu. Ne znamo tko ih ne voli i isto tako ne znamo tko nema svog favorita među istima. Blaži su od horora i psihološki zahtjevniji od akcijskih filmova, a u njihovim redovima postoji pregršt remek djela. Od majstora neizvjesnosti Alfreda Hitchcocka, preko Scorsesea pa sve do Briana De Palme i Nolana, mnogi su se redatelji uspješno prihvatili igranja s našim umom (ili to još uvijek čine), i mi to jako volimo.

Guillermo del Toro je svojedobno definirao neizvjesnost u trilerima kao "skrivanje informacija", bilo da je ono na strani redatelja ili publike, a u nastavku je nekoliko filmova koji upravo spomenuto čine dosta dobro. Koji god podžanr bio u pitanju - psihološki, špijunski, akcijski, romantični, povijesni ili politički, nedvojbeno je kako će vas ovi naslovi držati "na rubu".

Rear Window


Psycho


Cape Fear


Vertigo


The Shining


Memento


The Silence of the Lambs


Jaws


On the Waterfront


The Departed


Das Boot


Seven


Now You See Me


The Dark Knight


Alien


Inception


Get Out


The Machinist


The Insider


The Girl With the Dragon Tattoo


No Country for Old Men


Argo


Oldboy


Black Swan

Gone Girl


Ex Machina


Nocturnal Animals


M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 26.07.2017. u 14:03
Tagovi: film

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p