LIFESTYLE

Neodoljiva Pulska veza

Najavljena premijera prvog pulskog filma

Pulska veza, prvi posve pulski film u povijesti svoju će premijeru imati - a gdje drugdje nego u Areni. Bit će prikazan kao posljednji film na Festivalu, doduše izvan konkurencije, ali ne i izvan kvalitetnih okvira sudimo li prema prvim reakcijama onih koji su film već imali priliku pogledati.

Uvodnu riječ medijskoj konferenciji na kojoj se predstavila ekipa filma Pulska veza dala je ravnateljica Festivala Zdenka Višković-Vukić izrazivši zadovoljstvo činjenicom kako je Pula konačno u punom smislu riječi postala filmski grad jer je konačno snimljen i posve pulski film. Ravnateljica je posebno naglasila i činjenicu kako je ulaz na Pulsku vezu 28. srpnja u Areni posve slobodan - dakle nakon što završi film Ledeno doba 4: Zemlja se trese, negdje oko ponoći kreće Pulska veza.Zoran Mikletić, redatelj Pulske veze, izjavio je kako je film sniman u samo pet mjeseci, od siječnja do lipnja, spreman je za prikazivanje, a trenutno je u tijeku završno „glancanje" tona. Budžet filma je takav da bi se mogao nazvati „bez budžeta".

Formalno je potrošeno tek sedamdesetak tisuća kuna, no tome treba pridodati činjenicu kako su svi radili volonterski i s puno entuzijazma. Redatelj Mikletić se zahvalio svim gradskim institucijama na podršci, baš kao i svim svojim suradnicima na dobroj volji. 

Objavljeno: 19.07.2012. u 21:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p