KULTURA

Netflix odlučio značajno smanjiti cijenu pretplate u mnogim državama, uključujući Hrvatsku

Odluka najvećeg streamera dočekana je s oduševljenjem!
Unatoč brojnim najavama koje bi nepovoljno utjecale na cijenu mjesečne pretplate po korisniku, Netflix se odlučio na jedan sasvim suprotan potez. Naime, nakon što su im dionice pale za gotovo 5% na tržištu, vodeći svjetski streamer odlučio je učiniti sve kako bi povećao broj pretplatnika, a posebice u nekim dijelovima svijeta koji između ostalih, uključuju i Hrvatsku.

Sve intenzivnija konkurencija u streaming industriji natjerala je još uvijek najpopularnijeg streamera da promjenu svoju strategiju. Izgubivši milijune pretplatnika od rivala kao što su Disney+ i Paramount+, odlučili su značajno smanjiti cijenu pretplate u mnogim zemljama, a posebice onima koje su značajnije pogođene inflacijom. Tako će snižena cijena pretplate dočekati stanovnike Bliskog istoka - Jemena, Jordana, Libije i Irana, kao i države subsaharske Afrike te određene dijelove Europe među kojima su Slovenija, Bugarska i - Hrvatska.

Koliko ćemo plaćati pretplatu?

Iako je Netflixov glasnogovornik potvrdio ažuriranje cijena u navedenim zemljama, kao i podatak da će ‘smanjenje iznosa biti značajno’, još uvijek nemamo informaciju o kojoj se točno cijeni radi. U svakom slučaju, postalo je jasno kako donedavne najave o poskupljenju i zabrani dijeljenja računa vrlo vjerojatno neće zahvatiti Lijepu Našu, a sudeći po kritikama koje su uvjerljivo prevladale pozitivne reakcije na Netflixove buduće planove koje je do jučer najavljivao, mnogi korisnici su na neki način ovakav ishod i predviđali! Više informacija stiže uskoro!

 

Foto: Pexels
Objavljeno: 25.02.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p