KULTURA

Netflix otkrio način na koji kreće blokirati račune koje koristi veći broj korisnika!

Vijest koja je prilično razljutila korisnike streaming servisa!
Najpopularniji svjetski streaming servis Netflix prošle je godine najavio razvijanje značajke koja će spriječiti korisnicima da dijele svoje lozinke s ostalima, a sve zbog smanjenja prihoda koji nikako ne prate rast korisnika koji ovu platformu koriste u sve većem broju. I baš kad smo se ponadali kako je Netflix ‘odustao’ od ove odluke, streamer je jučer i službeno potvrdio ovu odluku, objavivši detaljan opis akcija koje će na koncu spriječiti korisnike da dijele svoje račune.

Ukratko, korisnici koji ne žive na istoj adresi morat će koristiti vlastiti račun kako bi pristupili platformi za streaming, dok će uređaji otkriveni na drugim lokacijama biti blokirani. No, kako će točno Netflix provoditi ovu politiku? Platforma će koristiti podatke kao što su IP adresa, ID-ovi uređaja i aktivnosti računa kako bi utvrdili je li uređaj prijavljen na vaš račun povezan s vašom primarnom lokacijom. Ako je novi uređaj prethodno već prijavljen na račun na drugoj lokaciji, Netflix će vam dodijeliti privremeni kod koji omogućuje prijavu na tu lokaciju sedam uzastopnih dana. No, kako biste osigurali nesmetan pristup Netflixu, morat ćete se povezati na Wi-Fi svoje primarne lokacije, i to barem jednom svakih 31 dan!

 

To ujedno znači i da, ako ste odsutni sa svoje primarne lokacije dulje vrijeme, vašem uređaju može biti blokirano gledanje Netflixa, što nikako ne odgovara velikom broju korisnika, a posebice digitalnim nomadima i onima koji doslovce žive na putu te se ne zadržavaju predugo na jednoj lokaciji. Važno je napomenuti da ova odluka ne utječe na broj ljudi koji mogu istovremeno gledati Netflix na istom računu, iako je sasvim jasno kako će ova odluka drastično smanjiti broj korisnika na ‘udruženim accountima’. Kao i obično, Netflix započinje provedbu odluke u Americi, a kako i sami kažu, vrlo brzo će se proširiti i na ostatak svijeta…

Foto: Pexels
Objavljeno: 03.02.2023. u 11:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p