KULTURA

Nije šala! Barbenheimer je novi film koji ćemo gledati na velikom platnu!

Vijest koja je podijelila mišljenja javnosti
Urnebesna kombinacija kultnih lutkica, znanosti i humora sprema se osvojiti velika platna sljedeće godine, u niskobudžetnom filmskom projektu poznatog redatelja B-filmova - Charlesa Banda. Riječ je o komičnom filmu nazvanom "Barbenheimer", koji predstavlja nevjerojatan spoj Barbie svijeta, režiranog rukom Greta Gerwig, i Oppenheimerovih ambicija u izvedbi talentiranog Christophera Nolana, a koji inspiraciju crpi iz svijeta - memeova.

Prema izvještaju Hollywood Reportera, film će imati budžet od manje od milijun dolara, a snimanje će započeti već iduće godine. Radnja filma prati priču o lutki znanstvenici, zvanoj Dr. Bambi J Barbenheimer, koja odlazi iz svog savršenog svijeta - Dolltopije, i napušta svog dečka - Twinka Dollmana. Njezino putovanje u stvarni svijet pokreće saznanje o nehumanom postupanju djece prema lutkama, što doktoricu Barbie potakne na to da svoj bijes prema brutalnosti kanalizira kroz svoj rad. Naposljetku, Dr. Barbie odlučuje stvoriti nuklearnu bombu kako bi se obračunala s nasilnicima i zaštitila svoje lutkarske prijatelje, a mi smo sasvim sigurni kako će ova spin-off priča izazvati veliko oduševljenje među kreatorima brojnih meme slika koje su, u periodu premijere oba filmska hita, doslovce preplavljivali društvene mreže.
 
Charles Band opisuje projekt kao "glupu, ali smiješnu" priču, naglašavajući potrebu za humorom u suvremenom svijetu gdje je većina filmova usmjerena na tamne i depresivne teme. Adam Felber, Bandov biograf, bio je taj koji je predložio ovu nevjerojatnu ideju, a njegova strast i entuzijazam inspirirali su redatelja da pretvore ovu bizarnu premisu u stvarnost. Iako na prvu zvuči kao da je Barbenheimer odličan kandidat za 'Zlatnu malinu', brojni kritičari tvrde da, s obzirom na kreativnu ekipu iza projekta, film ima potencijal postati kultni hit i iznenaditi publiku širom svijeta, unatoč svom skromnom budžetu. Više informacija stiže uskoro.
Foto: Instagram
Objavljeno: 07.11.2023. u 10:48

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p