LIFESTYLE

Niste u vezi?

Možda je genetika kriva za to!

Srljate iz jedne loše veze u drugu ili ste solo već toliko dugo da ste zaboravili kako je to držati se za ruke? Prije nego okrivite sebe za sve ljubavne brodolome shvatite kako se u nešto neracionalno poput ljubavi, uplela i više nego racionalna genetika.

Riječ je o najnovijem trendu među single ljudima- DNA hodanje. Kako funkcionira? Na jednoj stranici koja se bavi pružanjem upravo ovakvog načina upoznavanja tvrde kako je u ljudskoj prirodi da tražimo partnera s najboljim imunitetom i najšarolikijim genima. Stranicu ScientificMatch pokrenuo je bivši inženjer Eric Holzle koji je uvjeren da genetska istraživanja unaprijed mogu odgovoriti hoćete li vi i partner biti seksualno kompatibilni i vjerni.

                          

Zvuči kao znanstvena fantastika, iako je već znanstveno dokazano da ljude privlači tjelesni miris koji odaje različit imunološki sustav od vlastitog. Dr. Brown koja se dugo bavi molekularnom genetikom tvrdi kako ovaj način pronalaska partnera smanjuje broj propalih pokušaja, ali i povećava šanse za upoznavanje princa na bijelom konju. „Danas ljudi sve češće traže partnere na internetu, a ovo je još samo jedan način selekcije kandidata."

Zvuči super, ali nemojte trčati registrirati se. Prosječna vrijednost članstva na ovakvoj stranici je preko 10 000 kuna. Holzle tvrdi kako to ne znači da ubijaju romantiku „Ne možemo predvidjeti tko će se u koga zaljubiti, ali možemo osigurati da među njima ima kemije." Ističe kako genetička kompatibilnost ne znači da ćete imati isti smisao za humor ili ljubav prema istim stvarima. Samo će vam biti olakšana polovica posla, onaj dio sa zaljubljivanjem i održavanjem veze i dalje morate napraviti sami.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 12.01.2010. u 09:57
Tagovi: ljubav

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p