KULTURA

Nova Netflixova serija do koje odbrojavamo dane

#GirlBoss stiže i na male ekrane
#girlboss
Ako ste mislili da je #girlboss samo još jedan trendi hashtag koji se slučajno počeo širiti Instagramom, moramo vas razuvjeriti. Naime, iza ovog se pamtljivog naziva krije Sophia Amoruso, osnivačica popularnog vintage online shopa Nasty Gal koja je upravo imenom #GirlBoss naslovila svoju autobiografiju.

Po mnogočemu intrigantna, Sophijina je autobiografija polučila veliki komercijalni uspjeh. Mlada je poduzetnica svojom pričom inspirirala mnoge i pokazala kako djevojke danas ništa ne sprječava u ostvarivanju njihovih snova i uspješnih karijera, a projekt je dalje narastao u online platformu istog imena namijenjenu prvenstveno ženama te u pripadajući joj podcast u kojem Sophia razgovara s drugim uspješnim ženama o tome kako je točno izgledao njihov poslovni uspon i kako su došle do današnjih pozicija.
Sophijinu su priču primijetile druge uspješne žene te su je odlučile pretvoriti u televizijsku seriju, pa tako u ukupno 13 epizoda Girlboss stiže na Netflix 21. travnja ove godine, i to u produkciji Charlize Theron i Kay Cannon te s Britt Robertson u ulozi Sophije i Christianom Ditterom u ulozi redatelja. U procesu stvaranja serije o snažnoj, odlučnoj i sposobnoj, no ujedno realističnoj ženi s manama kao i sve mi ostale sudjelovala je i sama Sophia, a upravo se Netflix pokazao kao prava platforma za realizaciju ideje. Malo je reći kako seriju s nestrpljenjem iščekujemo, posebno zato što smo se na podcast već odavno navukli (ako ga tek počinjete slušati, preporučujemo epizodu s Anne Fulenwider, urednicom Marie Claire).


M.M.
Foto: Girlboss
Objavljeno: 14.02.2017. u 11:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p