KULTURA

Hit serija ‘Dosjei X’ uskoro se vraća na male ekrane s novim epizodama koje jedva čekamo gledati!

Povratak omiljene serije iz 90-ih
Generacije koje su odrastale 90-ih dobro se sjećaju imena Mulder i Scully - dvoje agenata FBI-a, ujedno i glavnih likova američke znanstveno fantastične dramske serije koja se emitirala u razdoblju od 1993. do 2002. godine. Serija je u kratkom roku postala najpopularnija serija na malim ekranima, a snimljene su sveukupno 202 epizode.

Iako je kroz godine bilo mnogo pokušaja rekreiranja ove hit serije, nijedna nije osvojila srca gledatelja kao što je to učinio ‘Dosjei X’ prije punih 30 godina. Prisjetimo se, serija prati spomenuti dvojac zadužen za istraživanje tzv. Dosjea-X, neriješenih slučajeva koji uključuju paranormalne pojave. Mulder vjeruje u postojanje izvanzemaljaca i paranormalno, dok je Scully skeptik, a na slučajevima radi zbog znanstvene analize Mulderovih otkrića. U ranoj fazi serije oboje agenata postaju pijuni u mnogo većem sukobu što rezultira njihovim međusobnim povjerenjem, a ova platonska veza s vremenom se pretvara u ljubavnu priču koju smo svojevremeno obožavali pratiti, a koja nam se, po svemu sudeći, vraća na male ekrane!

 

Nove epizode istog kreatora

Na sreću brojnih fanova diljem svijeta, redatelj Ryan Coogler potvrdio je kako planira ponovno snimati ‘Dosje X’ - s raznolikom glumačkom postavom. Iako još ništa nije službeno potvrđeno, izjava glavnog redatelja bila je sasvim dovoljna da se u filmskom svijetu pokrene lavina oduševljenih komentara koji već sada nagađaju o mogućim scenarijima koje ćemo gledati u novim epizodama ove kultne serije koja je, možemo slobodno reći, postala kulturni fenomen. Više detalja o seriji stiže uskoro!

Foto: imDB
Objavljeno: 29.03.2023. u 11:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p