KULTURA

Objavljene su ovogodišnje nominacije za 65. dodjelu Grammy nagrada

Omiljena diva poharala je Grammy nominacije
Objavljene su ovogodišnje nominacije za 65. dodjelu Grammyja. Kako bismo saznali tko će osvojiti prestižnu nagrade morat ćemo se strpjeti do veljače iduće godine. Neke nominacije smo očekivali, a neki scenariji ovogodišnjih nominacija su nas iznenadili. U nastavku saznajte više.

Grammy dodjeljuje NARAS, američka Akademija za diskografsku umjetnost i znanost, za izuzetne doprinose u glazbenoj umjetnosti i diskografiji. Ove godine su se nominirali kandidati u 91 kategoriji, a jedna od novosti je posebna nagrada za zasluge pod nazivom Najbolja pjesma za društvene promjene koja nagrađuje i promiče osvještavanje o raznim društvenim problemima i ima pozitivan globalni učinak.

Beyonce je apsolutno preuzela Grammy nominacije. Njen dugo iščekivani album Renaissance nominiran je u jednoj od najvažnijih kategorija, onoj za album godine. Osim toga nominirana je u još osam kategorija, a ovogodišnje nominacije su joj omogućile da uđe u povijest Grammyja kao izvođač/ica s ukupno najviše nominacija, čak njih 88. Ostali nominirani u kategoriji za najbolji album su “Voyage,” ABBA, Adele, Bad Bunny, Mary J. Blige, Brandi Carlile, Coldplay, Kendrick Lamar, Lizzo i Harry Styles. Iznenađenje u ovoj kategoriji je bilo izostanak nominacije Taylor Swift za njen novi album Midnights koji je odlično rezonirao sa slušateljima, no datum izlaska albuma nije zadovoljio rokove koji mu omogućuju nominiranje za Grammy 2023.

Rekorderi po nominacijama, nakon Beyonce, su Kendrick Lamar s ukupno osam nominacija koji je dominirao rap kategorijama. Slijedi ga Adele sa sedam kojima je pokrila sve važne kategorije poput onih za snimku godine, pjesmu godine, album godine i najbolju pop izvedbu.

Pjesme nominirane za pjesmu godine su Gayle “ABCDEFU”, Lizzo “About Damn Time”, Taylor Swift “All Too Well (10 Minute Version)”, Harry Styles “As It Was”, Steve Lacy “Bad Habit”, Beyoncé “Break My Soul”, Adele “Easy On Me”, DJ Khaled “God Did”, Kendrick Lamar “The Heart Part 5”, Bonnie Raitt “Just Like That”. Većina ovih hitova omiljeni su na radiju, ali na društvenim mrežama.

Tradicionalno opća kategorija na Grammyju je i ona za najboljeg novog izvođača. Ove godine za nju će se boriti Anitta, Omar Apollo, Domi & JD Beck, Muni Long, Samara Joy, Latto, Tobe Nwigwe, Molly Tuttle, Wet Leg i Eurosong senzacija Maneskin koji su odlično prihvaćeni i na našim radio postajama.

Nominirani će se okupiti 5. veljače 2023. na 65. dodjeli nagrada u Crypto.com Areni u Los Angelesu. Prijenos uživo pokrivat će CBS televizija, dodjelu će biti moguće pratiti i online.

Objavljeno: 17.11.2022. u 10:50
Tagovi: Grammy

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p