KULTURA

Obratite pažnju na: Eurokaz

Zašto večeras ne biste otišli u kazalište?

Ako niste znali, sve do 27. lipnja Zagreb će biti domaćin europskom festivalu kazališta Eurokaz na kojem će gostovati šest vrhunskih svjetskih projekata iz Japana, Kanade, Italije, Slovenije, Belgije i Francuske. Ove godine smjestio se dvoranu Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti (MSU), a novost je i što će trajati skoro cijeli mjesec.

Europsku premijeru na Festivalu će imati predstava „Potomci uškopljenog admirala" japanskog Marionetskog kazališta Youkiza, priča o najpoznatijem kineskom pomorcu i istraživaču. Na programu su još predstave „Jesam ti ja" koreografa Benoita Lachambrea i plesačke zvijezde Louise Lecavalier i „Šest stupnjeva" talijanske grupe Santasangre koja propitkuje apokalipsu bez religioznog prizvuka.

Slovenski kolektiv 'Via Negativa' predstavit će antologiju svih svojih radova „Via Nova" na čak tri kata zgrade MSU-a, izvest će se i nizozemsko-belgijska pop opera 'Balada o Ricky i Ronnyju' Anne Sophie Bonnema i Hansa Petera Dahla te francuska predstava 'Bespredmetno' Compagnie 111.

   

Od Eurokazovih produkcija, s kojima je u siječnju počela suradnja s MSU, prikazat će se „Okovani Galileo" Branka Brezovca, koja je otvorila Festival, „Njarabum" Anje Maksić Japundžić koja govori što se događa kada anoreksija postane treća osoba u vezi i „Crkva" Saše Božića koja propituje ima li smisla propovijedati neobraćenima.

Program festivala zatvorit će nastupi poznatih glazbenika. 27. lipnja od 19 sati program će završiti koncertom DJ-a Filipa Motovunskog i Elementala. Osim završne večeri, svaku večer možete posjetiti partye i koncerte po cijeni od 20 do 50 kuna, a više o popratnim programima saznajte ovdje.

B.K.

Objavljeno: 05.06.2010. u 10:50
Tagovi: kazalište, eurokaz

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p