LIFESTYLE

Obratite pažnju na: koncert grupe Laibach

Najbolje od Slovenije pogledajte 21. svibnja u Boogaloo-u!

Možda se naši političari stalno prepucavaju, ali ako naši dragi susjedi Slovenci podržavaju naš turizam i mi bismo trebali podržati njihovu glazbenu scenu, pogotovo ako je u pitanju bend kao što je Laibach.

Neizostavni likovi Neue Slowenische Kust pokreta, obilježavaju tri desetljeća postojanja obilježenih genijalnim pjesmama, kontroverznim spotovima i velikim uspjesima. Uvršteni su u znamenitu enciklopediju pop kulture  '1001 song you must hear before you die  . Britanski magazin Wire njihov je koncert u Trbovlju iz 1990. uvrstio među 60 koncerata koji su najviše protresli svijet. Prilikom posljednje USA turneje američke radio postaje prozvale su ih najznačajnijim bandom iz ovog dijela Europe svih vremena, i bandom koji rastavlja države i stvara nove.


U Zagreb dolaze na kraju trećeg dijela Revisited turneje, samo tjedan dana nakon velikog koncerta u Londonu 14.05., gdje nastupaju u znamenitoj Roundhouse, u sklopu avangardnog Short Circuit Music festivala. Band se posebno raduje nastupu u Boogaloo dvorani, jer za isto mjesto (bivši Moša Pijade) vežu ih neki od njihovih najprovokativnijih i najznamenitijih nastupa iz 80-ih godina prošlog stoljeća.

Ovaj zagrebački koncert biti će tematski povezan i s retrospektivnom izložbom skupine Laibach, koja će biti postavljena u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, Galerija PM, od 05 do 26 svibnja. Izložba nosi naslov  'Ausstellung Laibach Kunst 1980-2010' , i prava je poslastica za sve Laibach fanove.

B.K.

Objavljeno: 30.04.2011. u 18:59
Tagovi: Laibach

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p