KULTURA

Obratite pažnju na ovaj novi kratki SF film hrvatskog redatelja

Posljednji bunar - priča o ljudima u vremenu koje tek dolazi
posljednji bunar
Posljednji bunar, kao što i samo ime govori, sugerira priču o posljednjim izvorima pitke vode u bližoj budućnosti. Trailer pokazuje intrigantne dinamične situacije iz filma koje su na presjeku između akcijskog filma i futurističkog westerna, što se u ovom slučaju pokazalo kao idealan spoj.

Ovo je ujedno i prvi film redatelja Filipa Filkovića, nastao u sklopu produkcije Antitalent, a koji je financiran i podržan od strane Hrvatskog audiovizualnog centra. U impresivnom i vrlo zahtjevnom snimanju koje se odvijalo u blizini Zagreba, nedaleko od Zaprešića, sudjelovao je niz profesionalaca iz domene hrvatske filmske scene. Filković, poznatiji kao jedan od tvoraca avanturističkog dokumentarnog serijala Lovac na bilje koji je u dvije sezone emitiran na HTV-u, domaćoj publici je najpoznatiji po režiji mnogih glazbenih spotova za imena poput Nina Kraljić, Hladno Pivo, Gibonni, Vatra, Boris Štok te mnoge druge. 

posljednji bunar
Sjajnu glumačku postavu čine izvrsni, nagrađivani i moćni glumci Alen Liverić, Mia Biondić, Ozren Grabarić te po prvi put na filmu, mlada i talentirana Ida Rogić.

"Ono što mi je cijelo vrijeme bila motivacija i izazov, bilo je napraviti originalan znanstveno fantastični film koji je izrazito prizemljen te tematski i vizualno prilagođen našim krajevima. Htio sam napraviti priču o ljudima u vremenu koje tek dolazi, isto tako o vremenu koje sa sobom nosi neka nova životna pravila i izazove novonastalih situacija. Jedna od tih situacija je upravo nedostatak čiste pitke vode i epidemija 'umjetne' vode", izjavio je Filip Filković.

posljednji bunar
Film Posljednji bunar je prošle godine u svojoj rough-cut formi ušao i pobijedio na natječaju cijenjenog francuskog filmskog festivala Paris Courts Devant. Ta nagrada omogućila je produkciji dovršavanje i finaliziranje filma u Francuskoj.

Uz francuskog koproducenta Insolence Productions, autori filma dobili su priliku dovršiti film i surađivati s vrhunskim profesionalcima iz međunarodne filmske industrije. Specijalne efekte za film je tako radio Chadi Abo (The Matrix Reloaded, 300, Fight Club…), finalni mix zvuka radio je Guillaume Couturier (Elle, Dheepan, The Salt of the Earth...) te mnogi drugi.


Film Posljednji bunar može se pogledati ovog četvrtka (16.11.2017.) u Kinu Tuškanac u 22 sata, u sklopu programa Kockice na Zagreb Film Festivalu. Tu je i reprizna projekcija filma Posljednji bunar koja će se dogoditi 19.11. u 14 sati u Kinu Tuškanac.

Scenarist filma je cijenjeni domaći književni autor i scenarist Velimir Grgić, a producenti su Danijel Pek i Maja Pek (Antitalent) te ko-producentica Pascaline Saillant (Insolence Productions).

Foto: PR
Objavljeno: 14.11.2017. u 15:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p