LIFESTYLE

Obratite pozornost na: novi album Elementala

Stigao je Vertigo

Nakon finalnog Rasprsnuća u Močvari, Elemental se povukao u studio i izdao novi, peti po redu album, Vertigo.

13 novih pjesama predstavlja novi i drugačiji zvuk koji na prijašnjim studijskim snimkama nije bio specifičan, a došao je sasvim prirodno budući da se Elemental etablirao kao punokrvan svirački bend - to je posljedica svih silnih svirki koje su imali od albuma Pod pritiskom pa do najnovijeg, Vertiga.

Album se zove Vertigo jer savršeno opisuje činjenicu da su poljuljali kolotečinu u koju bendovi obično upadaju nakon 4 albuma i sami su svoj "ustaljeni svijet" okrenuli naopačke. „Tekstualno mi se čini da je ovaj album pomaknuo neke moje osobne granice. Umorila sam se već od uobičajenih floskula i htjela sam samu sebe izbiti iz cipela. Htjela sam se poigrati sa riječima kao nikad do sada." izjavila je Remi.  

Album Vertigo vrlo je raznolik, ovaj put se Elemental nije odavao previše socijalnoj tematici koja je obilježila prethodni album. Teme pjesama su malo osobnije, a instrumentalno se nisu libili dotaknuti srodne glazbene žanrove. Punim plućima su udahnuli svijet oko sebe i prenijeli to u pjesme, koliko god tužno/sretno/melankolično ili iskreno bilo. Sve pjesme su napravljene u periodu od dvije godine a tekstove i instrumentale potpisuju sami.

B.K.

Objavljeno: 22.05.2010. u 10:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p