LIFESTYLE

Odlična atmosfera na premijeri filma 'Život je truba'

Film Antonija Nuića širi blagdansko raspoloženje u domaćim kinima

Život je truba 
Sinoć je u zagrebačkom kinu Europa održana je hrvatska premijera novog filma Antonija Nuića, Život je truba. Pred brojnom zagrebačkom publikom, koja je do posljednjeg mjesta ispunila veliku dvoranu kina, Trubu je predstavila ekipa filma: redatelj Antonio Nuić, glumci Iva Babić, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Filip Šovagović, Goran Navojec, Mirela Brekalo, Zlatko Vitez i Filip Križan, ostali autori te ostatak filmskog tima. 

Ova obiteljska komedija prati zgode vezane uz mladi bračni par, opuštenog trubača Buru, njegovu suprugu Janu te njihove dvije obitelji, a (među)obiteljske razmirice kulminirat će na pravoj velikoj božićnoj gozbi. U skladu s time, blagdanski je duh kinom Europa zavladao već i prije početka projekcije, kada je u predvorju kina u Varšavskoj 3 filmska ekipa prigodnim ukrasima kitila božićno drvce. Svečanu premijeru nisu propustili ni Nina Badrić, Iva Šulentić, Matija Vuica, Barbara Nola, Saša Broz, Lucija Šerbedžija, Lana Barić, Iva Visković, Daria Lorenzi, Rene Bitorajac, Vinko Brešan, Špiro Guberina, Jasna Nanut, Zrinko Ogresta te mnogi drugi.
 
Život je truba 
Od srijede, 2. prosinca Truba (zajedno s filmskom ekipom) putuje u nekoliko hrvatskih kina i, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom i Kino mrežom, predstavlja film na premijernim projekcijama. Naime, u sklopu projekta Truba na putu već u srijedu, 2. prosinca održat će se riječka premijera filma u Art-kinu Croatia, a uslijedit će premijere i u Pučkom otvorenom učilištu u Daruvaru (3. prosinca), u Centru za kulturu u Čakovcu (4. prosinca), u bjelovarskom Kulturnom i multimedijskom centru (8. prosinca) te u kinu Samobor (10. prosinca). Film će biti i na redovnim programima većine drugih kinoprikazivača iz Kino mreže, kao i u kinima Cinestar: od 3. prosinca u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru, Varaždinu i Splitu, te od 17. prosinca u Osijeku, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku i Slavonskom Brodu.

Film Život je truba nastao je u hrvatsko-slovensko-srpsko-britanskoj koprodukciji; producent filma je Boris T. Matić, a koproducenti su Miha Černec, Jelena Mitrović, Ivan Đurović, Goran Radman, Mike Downey i Sam Taylor. Hrvatski distributer filma je Blitz film i video produkcija.
 
Objavljeno: 02.12.2015. u 10:34

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p