KULTURA

Održana hrvatska premijera filma Ne gledaj mi u pijat

Hana Jušić na Zagreb Film Festivalu
Hana Jušić Ne gledaj mi u pijat
prepunom kinu Europa u utorak, 15. studenoga, održana je hrvatska premijera debitantskog dugometražnog filma Hane Jušić Ne gledaj mi u pijat, ovjenčanog nagradama od Venecije do Tokija.

Premijera u Zagrebu okupila je ekipu filma: redateljicu Hanu Jušić, glumce Miju Petričević, Arijanu Čulinu, Zlatka Burića, Nikšu Butijera, Karlu Brbić, Marijanu Mikulić i Marinu Redžepović, producenticu Ankicu Jurić Tilić, danske koproducente Mariju Møller Christoffersen i Petera Hyldahla, montažera Jana Klemschea, direktoricu fotografije Janu Plećaš, skladatelja Hrvoja Nikšića i kostimografkinju Katarinu Pilić. Premijeri su prisustvovala i brojna poznata lica: Veljko Bulajić, Mate Matišić, Snježana Tribuson, Tihana Lazović, Slavko Sobin, Ivan Veljača, Janko Popović Volarić, Milana Vlaović, Ana Stunić, Jasna Nanut i drugi.

Ne gledaj mi u pijat

Ankica Jurić Tilić, Zlatko Burić, Mia Petričević, Arijana Čulina, Nikša Butijer, Hana Jušić

Nakon premijere u Zagrebu i Rijeci (16. studenoga), Pijat kreće u redovitu kinodistribuciju u neovisna kina u Hrvatskoj u sklopu Kino Mreže. Film će se tako tijekom studenoga moći pogledati u zagrebačkom kinu Europa i riječkom Art kinu te u neovisnim kinima u Velikoj Gorici, Zaboku, Samoboru, Zelini, Rijeci, Pazinu, Poreču, Bjelovaru, Čakovcu, Osijeku, Valpovu, Đakovu, Sinju, Splitu, Vodicama i Dubrovniku.

Ne gledaj mi u pijat film je o odrastanju i obiteljskim odnosima. Junakinja filma je Marijana Petković (Mia Petričević), čija se svakodnevica vrti isključivo oko njene obitelji. Petkovići žive doslovno jedan na drugome u minijaturnom stanu, međusobno se dovodeći do ludila.

Ne gledaj mi u pijat
Film je premijerno prikazan u programu Dani autora (Giornate degli autori) u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, nakon čega je bio prikazan u programima međunarodnih filmskih festivala u Varšavi, Rejkjaviku, Vancouveru, Tokiju i Valladolidu (Seminci). Ovjenčan je nagradom FEDEORA-e u Veneciji, Posebnim priznanjem u Vrašavi, Nagradom za režiju u Tokiju te Nagradom za najbolji dugometražni film u natjecateljskom programu Meeting Point na Seminciju.
Objavljeno: 16.11.2016. u 10:46

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p