LIFESTYLE

Održana svečana zagrebačka premijera filma 'S one strane'

Iščekivani novi film Zrinka Ogreste

S one strane 
svečanom ozračju prepunog kina Europa sinoć je održana zagrebačka premijera novog filma Zrinka Ogreste S one strane. Premijera u Zagrebu okupila je još jednom ekipu filma; redatelja Zrinka Ogrestu, producenta Ivana Maloču, glumce Kseniju Marinković, Lazara Ristovskog, Tihanu Lazović, Roberta Budaka, Tonija Šestana, Tenu Jeić-Gajski, direktora fotografije Branka Lintu, montažera Tomislava Pavlica, ravnateljicu filma Maju Vukić i druge, a uvodnu riječ održao je ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar.

Zagrebačkoj premijeri prisustvovali su i brojni poznati gosti, među kojima i zamjenica ministra kulture Ana Lederer i savjetnik predsjednice Andro Krstulović Opara te Antun Vrdoljak, Ivo Banac, Veljko Bulajić, Bobo Jelčić, Ognjen i Vanja Sviličić, Kristijan Milić, Ivan Goran Vitez, Igor Mirković, Bojana Gregorić Vejzović, Urša Raukar, Sanja Vejzović, Sanja Pilić, Mia Biondić, Željka Ogresta, Dubravko Merlić, Dubravka Vrgoč i Ivica Buljan.

S one strane napeta je triler-drama, nastala prema intrigantnom scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste, a prati patronažnu sestru Vesnu koja se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Međutim, jedan telefonski poziv promijenit će sve, a na površinu će isplivati tajna koju je Vesna godinama čuvala.
 
S one strane 
Film je ove godine prikazan u službenom programu Panorama Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, na kojemu je nagrađen posebnim priznanjem žirija Europa Cinemas Label, dok je na nedavno završenom beogradskom FEST-u osvojio čak tri nagrade, uključujući Grand Prix u kategoriji manjinskih koprodukcija.

Nakon splitske premijere i projekcija u okviru Ženijalnog vikenda te svečane zagrebačke premijere, S one strane 10. ožujka kreće u redovitu distribuciju u kina diljem Hrvatske. Film će se tako tijekom ožujka moći pogledati u zagrebačkom kinu Europa te u CineStarima u Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku, a prikazivat će se i u nezavisnim kinima u ostalim hrvatskim gradovima.

S one strane
Tihana Lazović i Zrinko Ogresta
 
Foto: PR
Objavljeno: 09.03.2016. u 09:48

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p