KULTURA

Ogledalce, ogledalce moje

Ogledala kao umjetnička djela

Sandra Petra Pintarić je umjetnica i dizajnerica interijera koja izrađuje ogledala, mozaike i dekoracije od stakla. Otvorila je prvi hrvatski salon unikatnih ogledala u centru Zagreba, završila dizajn interijera, te održala samostalne izložbe diljem Hrvatske. Svojim ogledalima ukrasila je Školu Lounge bar u Zagrebu, scenografiju 'Vagininih monologa', te sudjelovala u mnogim humanitarnim akcijama.

Staklarski zanat izučila je u tvornici Gorica Staklo, a danas svoj talent pretače u umjetnost. 2003. godine bila je nominirana i za nagradu Porin za fotografiju i zajednički osmišljen omot za album "Vratilo se jedno vrime" sa KUD ZAGREB MARKOVAC.

Njezina ogledala posebna su zbog mnoštva stakalaca kojima ih ukrašava, te tako stvara umjetnička djela koja definiraju cijeli prostor. Kombinacija mozaika i antiktnih ogledala oduševit će vas na prvi pogled. Svako ogledalo priča drugačiju priču i ostavlja drugačiji dojam, te vas neće ostaviti ravnodušnim. Sandra je 2001. godine odlučila napustiti svoj posao i posvetiti se svojoj ljubavi, izradi stakla, pa je s prijateljicom Ivanom Cindrić Matijević otvorila galeriju Atelan. Kako sama kaže, ''za trgovinu je tada bilo krivo vrijeme. Naša koncepcija je bila napraviti showroom poput onih u Londonu, ali se to tada nije prepoznalo''.

Iako su počeci bili teški, a materijale za svoja remek djela mora naručivati iz Italije, Francuske i Njemačke, Sandra je umjetnica koja je zasigurno uspjela. U galeriji možete vidjeti koliko!

 

T.B.

Objavljeno: 16.05.2009. u 08:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p