KULTURA

Osmjesi na licima nakon 13. Seasplash festivala!

Prekrasna atmosfera na jednom od najopuštenijih događanja u regiji

seasplash tinka kalajzic 
desetak dana nakon završetka 13. Seasplash festivala dojmovi su još svježi, a ovogodišnje uspješno izdanje svakako je potvrdilo status Seasplash festivala kao jednog od najopuštenijih glazbenih i lifestyle događanja u regiji. Kombinacija dobre glazbe, pozitivne i nesputane publike, sunca, mora te zidina i tunela tvrđave još jednom je odnijela pobjedu i stavila osmijeh na lice organizatorima i posjetiteljima.

Najveća novost ovogodišnjeg izdanja i svojevrsni festivalski eksperiment – udruživanje Seasplash festivala s Goulash Disko festivalom prošao je iznad očekivanog i magičnoj tvrđavi Punta Christo i Seasplashu donijela novi vjetar u leđa.
 
seasplash tinka kalajzic
''Spajanje dva festivala bio je jedan veliki eksperiment, ali povratne informacije od naše publike i izvođača su sjajne tako da ga s naše strane možemo proglasiti uspješnim iznad svakog očekivanja. Hvala Seasplash ekipi na odlično odrađenom poslu ove godine i na moru lijepih uspomena'', rekla je Iva Kvakić, organizatorica Goulash Disko festivala, ujedno i jedinog hrvatskog crowdfounding festivala, koji je svoj dom ove godine našao na tvrđavi Punta Christo.
 
seasplash tinka kalajzic 
Uobičajena brojka posjetitelja Seasplash festivala zamjetno je povećana novom publikom, koja je većinom stigla iz zapadnih zemalja EU, a sveukupno u četiri festivalska dana kroz tvrđavu je prošlo blizu 15 tisuća ljudi.

''Produkcijski i organizacijski najzahtjevnija godina do sada, dva renomirana festivala za cijenu jednog, uz udvostručen broj sadržaja na pratećim lokacijama, zahtijevan posao odrađen za vrijeme jednog od najtoplijih vikenda i pod paklenom temperaturom. Jedino relevantno bilo je prisustvovati festivalima i doživjeti atmosferu, reakcije koje pristižu sa svih strana su pune oduševljenja, doživljavamo ih kao motivirajuće, uvjereni da ovakav jedinstveni projekt i dalje nosi veliki potencijal. Još jednom zahvale svima koji su sudjelovali, ostvarili smo trenutke za pamćenje'', izjavio je Vedran Meniga iz Seasplash festivala.
 
seasplash tinka kalajzic 
Brojni posjetitelji Seasplash i Goulash Disko festivala mogli su uživati u glazbi na čak sedam pozornica, uključujući i dnevnu Treasure Beach pozornicu na plaži koja je radila svaki dan od podne. Sveukupno na šarolike pozornice tvrđave Punta Christo popelo se ove godine preko 130 izvođača. Najveće zanimanje svakako su izazvali velikani reggae glazbe Inner Circle, koji su prvi put gostovali u Hrvatskoj, i rasplesali punu Mainsplash pozornicu, žilu kucavicu festivala. Ove godine specifičnost Seasplash festivala bila je i jaka regionalna konkurencija pa su tako nastupali Kiša metaka, ST!llnes, Horsman Coyote & Soulcraft, Sassja, ABOP, Elemental, Dubble, Digitron, Siti Hlapci, Superhiks i mnogi drugi.
  
seasplash tinka kalajzic  seasplash tinka kalajzic seasplash tinka kalajzic
 
Osim u glazbi, posjetitelji Seasplash festivala mogli su uživati u dnevnom program na festivalskoj plaži tik uz festivalski kamp, opustiti se masažom u healing zoni ili u chill out zoni, rastegnuti se na dub yogi, kupiti rukotvorinu na bazaru, ili usred noći zaigrati Nintendo slušajući dobar dub na Dubtendo pozornici.

Dio Seasplasha bili su i polaznici VisuaLab/Edusplash multimedijske platforme za edukaciju i razvoj u organizaciji udruge Seasplash, koji su dobili su priliku primijeniti stečena znanja u praksi na samom festivalu. Polaznici su upoznati s radom na festivalu i sudjelovali su u komunikaciji s posjetiteljima na festivalskom ulazu, u administrativnim aktivnostima, uključili se u PR tim i promotivne aktivnosti, upoznali se sa specifičnostima potrebne opreme za produkciju zvuka na festivalu i DJ-ing, ali i dobili priliku biti dio tima službenih fotografa i snimatelja koji će rezultate svog rada objaviti i promovirati na službenim stranicama festivala.
 
seasplash tinka kalajzic  seasplash tinka kalajzic 
S velikim osmijehom na licu Seasplash tim već razmišlja o sljedećem izdanju, o 14. Seasplash festivalu koji će se održati od 21. do 24. srpnja 2016. godine. U prodaju je upravo pušten i ograničen broj Early Bird festivalskih ulaznica po cijeni od 214 kuna za stanovnike Hrvatske i ex-Yu zemalja, te 80 eura za EU i ostale međunarodne posjetitelje. Ulaznice se mogu kupiti u Entrio sistemima, te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.

seasplash tinka kalajzic 
seasplash tinka kalajzic 
seasplash tinka kalajzic 
seasplash tinka kalajzic 
seasplash tinka kalajzic   
seasplash tinka kalajzic 
seasplash tinka kalajzic 
seasplash tinka kalajzic 
Foto: Tinka Kalajžić 
 
Objavljeno: 31.07.2015. u 12:01

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p