LIFESTYLE

Otvoren 11. Zagreb Film Festival!

Uz film 'Zoran, moj nećak idiot'

Projekcijom filma 'Zoran, moj nećak idiot' u dupkom ispunjenoj dvorani kina Europa otvoreno je jedanaesto izdanje Zagreb Film Festivala. Ceremoniju otvaranja započeli su direktor Boris T. Matić i izvršni direktor Hrvoje Laurenta.

'Jedanaesti  Zagreb Film Festival je pred nama. Pripremili smo za vas stotinjak filmova u deset različitih programa. Uz uobičajene programe, spremili smo nekoliko novih i zanimljivih programa. Svakako trebamo spomenuti i edukativni dio festivala, našu Industriju na kojoj će sudjelovati gotovo sto polaznika i predavača iz Hrvatske i inozemstva', izjavio je Boris T. Matić.  

'Cijeli program će se održavati na već uobičajenim mjestima s tim da ove godine dokumentarne filmove prikazujemo na još jednoj gradskoj, nama novoj lokaciji - u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Sve u svemu, očekuje nas osam dana prepunih projekcija, predavanja, predstavljanja, druženja i dobre zabave', dodao je Hrvoje Laurenta.

Potom je festival otvorio Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić koji je održao govor. Prije nekoliko godina Hrvatska udruga producenata na Zagreb Fim Festivalu oformila je stalnu godišnju nagradu 'Albert Kapović' u spomen preminulog utemeljitelja Hrvatskog audiovizualnog centra. Spomenuta nagrada dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama koje su se tijekom godine istaknule u radu u području filmske umjetnosti ili čije je djelovanje značajno doprinijelo kvaliteti i promociji hrvatskog filma. Nakon Martine Petrović, Hrvoja Hribara, Siniše Juričića, ove godine nagrada je pripala Ankici Jurić Tilić. '

Kompletan program ovogodišnjeg ZFF-a pogledajte na: www.zagrebfilmfestival.com

Photo: PR

 

Objavljeno: 21.10.2013. u 20:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p