KULTURA

Otvoren drugi po redu Vintage Festival

Twist & shout, Zagreb!
vintage festivalzagreb
I
ove godine ljubitelji retro kulture i bendova dolaze na svoje uz drugi po redu Vintage festival, koji se održava od 1. do 8. listopada u neposrednoj blizini zagrebačkog glavnog trga.

Uz mnoge domaće izvođače koji svoju inspiraciju i izričaj pronalaze upravo od rockabillyja i Grease kulture pa sve do diska i Groznice subotnje večeri, građani Zagreba i svi koji se nađu u blizini, a željni su zvukova prošlosti, mogu se opustiti uz melodije u štihu Elvisa, Buddyja Hollyja i mnogih drugih zvijezda tog, prema mnogima, zlatnog razdoblja 20. stoljeća.

vintage festivalzagreb
vintage festivalzagreb
Posebni gost ovogodišnjeg izdanja festivala britanski je publicist i teoretičar vintage kulture Wayne Hemingway. Autor kanonskih djela retro kulture poput Kič – ikone 20. stoljeća, Biblije vintage mode i Remek-djela masovnog tržišta održat će u sklopu festivala predavanje, za koje već sada vlada velik interes.

vintage festivalzagreb
"Vintage kultura sve je popularnija u svijetu, posebno u Europi i SAD-u, a Dolce vita Festival u Rovinju i prošlogodišnji Vintage, pokazao nam je da Hrvatska nimalo ne zaostaje u tome. Zagrebu ima snažnu retro scenu bendova, pin up djevojki, frizerskih majstora - barbera, tu je i odličan Muzej automobila Ferdinand Budicki. Ove smo godine posebno ponosni što smo uspjeli dovesti veliko ime vintage kulture Waynea Hemingwaya i okupiti toliko velik broj izvođača i izlagača, a vjerujem da će program zadovoljiti sve ukuse te privući i stare i mlade", izjavio je Boris Kovaček, jedan od osnivača Vintage Festivala.

vintage festivalzagreb

vintage festivalzagreb
U ovogodišnjem programu Vintage festivala bit će modnih revija, retro frizura i make upa i plesnih radionica. Cijeli niz domaćih bendova oživjet će glazbu tadašnjeg vremena vlastitim melodijama i obradama hitova koji su obilježili razdoblje, kao što su Johnny and His Rockin' Tunes, The Star Time Playboys ili Boom pacha boom! Osim glazbe, mode, odltimer automobila i motocikala, duh retra dočarat će i ponuda starog namještaja i biblioteka starih knjiga. Ovo je tek djelić ovogodišnjeg festivala prepunog dobrih vibracija kojim će se proslaviti kraj ljeta i početak prave zagrebačke jeseni u ritmu glazbe prošlog stoljeća!

vintage fest
vintage zagreb festival
Foto: PR
Objavljeno: 02.10.2016. u 10:59

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p