KULTURA

Ovacije publike na premijeri filma Ministarstvo ljubavi

Smijeh i aplauz nakon zagrebačke premijere filma Ministarstvo ljubavi
Premijera filma Ministarstvo ljubavi
ponedjeljak 31. listopada 2016., u Zagrebu je premijerno prikazana komedija Ministarstvo ljubavi, redatelja Pave Marinkovića. Priča filma inspirirana hrvatskim obiteljskim zakonom, koji udovicama hrvatskih branitelja omogućuje primanje novčanih naknada, ali zabranjuje nove ljubavi oduševila je publiku i svrstala film među najveće favorite najvećeg hrvatskog filmskog festivala.

Baš kao što se i očekivalo, tijekom filma iz publike se čulo puno smijeha, ali i neočekivanih reakcija koje je radnja filma izazvala kod mnogih, a koji su u ovoj komediji pronašli puno nevjerojatnih ljudskih priča i obrata, koje su uvijek iznova gledanje filma dovodili do vrhunca. A kakav se humor krije iza priče Ministarstva ljubavi, što je dozvoljeno, a što nije udovicama hrvatskih branitelja gledatelji će moći saznati od 03. studenoga 2016., u kinima, kada film kreće u distribuciju. Mogu li inspektori Stjepan Perić i Dražen Kühn raskrinkati nečasne radnje udovica ili će se udovice izboriti da upozore i razotkriju sav apsurd hrvatskog birokrtatskog sustava saznat će svi koji odluče pogledati komediju koja će sve, nema sumnje, osvojiti već prvim gledanjem.

Inspektori su zapravo i glavni glumci filma, a uloge su povjerene, odličnima Stjepanu Periću i Draženu Kühnu koji su ne samo odlično odglumili svoje uloge, već se i u potpunosti stopili s cijelom pričom, koja samom filmu daje jednu posebnu težinu i kvalitetu više. Glavna uloga dodijeljena je Eciji Ojdanić, koja je prema riječima redatelja ulogu dobila jer svojim stavom, temperamentom, pa i svojim nastupom neodoljivo podsjeća na žene iz Dalmatinske zagore, lokacije gdje je i snimljena većina Marinkovićeva filma. Uz spomenuti trojac, svoje uloge u filmu našlo je i niz vrhunskih hrvatskih glumaca, a između ostalih Olga Pakalović, Dijana Vidušin, Daria Lorenci Flatz, Nenad Srdelić, Janko Popović Volarić, Matija Prskalo, Ksenija Marinković, Snježana Sinovčić-Šiškov, Hristina Popović, Edita Karađole i mnogi drugi koji su jamstvo da Ministarstvo ljubavi uz obilje smijeha donosi i odličnu filmsku priču.

Premijera filma Ministarstvo ljubavi

Film je sniman u okolici Drniša i okolnim mjestima, selima, Dalmatinske zagore, a zanimljivo je da unatoč visokim temperaturama i velikom broju statista nikada nije bilo napetih situacija jer je smijeh uvijek razbijao napetosti i stvarao pozitivnu atmosferu, koja se protezala tijekom cijelog snimanja, a za koju Marinković vjeruje da će biti jasno vidljiva i u samom filmu. Iako je zbog pomalo problematične tematike filma, redatelj lokalnom stanovništvu tajio radnju filma, oni su ubrzo shvatili o čemu se radi i začudo, zabavljali se sa svim viđenim i pokazali da razumiju dobar humor bez obzira na koji način i kako on opisuje pojedinu situaciju.

MINISTARSTVO LJUBAVI - Trailer from TeleFilm on Vimeo.

Objavljeno: 01.11.2016. u 09:48

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p