KULTURA

Ovacije za 'Hinkemanna' u Narodnom pozorištu

ZeKaEm osvojio beogradsku publiku
Hinkemann Beograd
K
ultna i višestruko nagrađivana predstva Zagrebačkog kazališta mladih Hinkemann nastala po tekstu njemačkog dramatičara Ernsta Tollera u režiji Igora Vuka Torbice, gostovala je s velikim uspjehom u utorak, 24. siječnja pred beogradskim gledateljima, u prepunoj dvorani Velike scene Narodnog pozorišta u Beogradu.

„Publika je s velikom pozornošću pratila maestralu glumu nadahnutog ansamba ZKM-a, režiranu preciznom i maštovitom rukom mladog, nadarenog redatelja, koji je iz sjajnog teksta izvukao još sjajniju predstavu. Svoje oduševljenje publika je pokazala gromoglasnim i dugim pljeskom na kraju predstave, pravim ovacijama i uzvicima bravo sa svih strana“, izvijestili su iz Narodnog pozorišta dodajući da je za ovu predstavu danima vladao veliki interes „pa su mnogi ljubitelji kazališta ostali bez ulaznica“.

Hinkemann Beograd

Redatelj Igor Vuk Torbica rođen u Hrvatskoj, a upravo je u ZKM-u režirao svoju prvu predstavu u Hrvatskoj, a po reakcijama kritičara i publike to mu je i ponajbolja predstava do sada. Društvene mreže u regiji danas su prepune komentara o tome da je Hinkemann svojim gostovanjem u Srbiji vratio vjeru i ljubav u teatar.

Foto: PR
Objavljeno: 25.01.2017. u 15:16

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p