KULTURA

Ove knjige svakako pročitajte u veljači

3 književna prijedloga za slobodno vrijeme
Što čitati u veljači? 
Baš kao što vam redovito predlažemo filmove i glazbu koje vrijedi pogledati i čuti, odlučili smo na listu nadodati i novu literaturu koja bi vam mogla poslužiti za opuštanje i guštanje u slobodnom vremenu. Jedino što trebate učiniti jest odabrati naslov koji vam najviše odgovara, fino se smjestiti i po mogućnosti zapaliti koju svijeću. 
 
Osvojila nas je svojom serijom Girls i uopće ne sumnjamo u same epitete koje mnogi lijepe uz ime Lene Dunham. Hrabra, duhovita, mudra i bespoštedno iskrena zbirka osobnih eseja potvrđuje hvaljenu autoricu, producenticu i zvijezdu HBO-ovih Djevojaka – kao jedan od najoriginalnijih mladih talenata u književnosti danas. U Drukčijoj od drugih Lena Dunham predočava iskustva koja mlada djevojka može doživjeti dok si krči put u životu: kako je to zaljubiti se, biti usamljena, imati pet kilograma viška iako jede samo zdravu hranu, dokazivati se u sobi punoj muškaraca dvostruko starijih od sebe, naći pravu ljubav, i ponajviše, kako je to imati hrabrosti da vjeruješ da baš tvoju priču vrijedi ispričati. 
Lena Dunham/Drukčija od drugih
 
 
Irski romanopisac Colum McCann primio je mnoge počasti i nagrade, među njima i National Book Award (2009. godine, za prozno djelo Neka se veliki svijet vrti). Transatlantik, najzreliji i najnoviji roman ovoga neusporedivog autora, duboko je promišljanje identiteta i povijesti u velikome svijetu, koji iz godine u godinu postaje sve manji i čudesniji.
 
Colum McCann/Transatlantik
 
Surovo razotkrivajući moralno propalog i zluradog čovjeka današnjice, Najgori čovjek svih vremena urnebesno je duhovit i veličanstveno odvratan novi roman priznatog pisca Douglasa Couplanda. Ova krajnje pokvarena knjiga – o grozomornom ljudskom biću i mizantropu kojem ništa nije previše podlo – sigurno će vas razvedriti.
 
Douglasa Couplanda/Najgori čovjek svih vremena 
 
M.M.
Foto: Press
Objavljeno: 08.02.2015. u 12:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p