KULTURA

Ovih blagdana u Zagrebu se održava simfonijski koncert filmske glazbe iz čarobnog svijeta Harryja Pottera!

Jedva čekamo!
U siječnju 2024., ljubitelji Harryja Pottera i simfonijske glazbe imat će priliku doživjeti jedinstveno glazbeno putovanje u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Naime, na samom početku nove godine, točnije 10. siječnja, Lisinski će ugostiti koncert filmske glazbe iz čarobnog svijeta Harryja Pottera, koji će izvesti Nacionalni akademski simfonijski bend iz Ukrajine.

Ovaj simfonijski bend već je oduševio poljsku publiku tijekom 2023. godine, a osim što su uvelike razveselili publiku čarolijom i ljepotom glazbe iz obožavanih filmova o najslavnijem čarobnjaku svih vremena, njihovi nastupi imali su i humanitarnu notu, prikupljajući sredstva za djecu Ukrajine. Na koncertu u Lisinskom, instrumentalisti će stupiti na pozornicu odjeveni u čarobnjačke halje, a nosit će i karakteristične šalove prepoznatljive iz svijeta Harryja Pottera. Atmosferu dodatno obogaćuje dirigentov štapić koji svijetli poput čarolije Lumos, stvarajući nevjerojatno magično iskustvo za sve posjetitelje.

Repertoar će obuhvatiti najbolje kompozicije iz svih filmova, uključujući "Hedwig’s Theme," "Harry’s Wondrous World," "Fawkes the Phoenix," "The Chamber of Secrets," "Double Trouble," "The Quidditch World Cup," "Golden Egg," "Potter Waltz," "Journey To The Cave," "Dumbledore’s Farewell," "Snape to Malfoy Manor," "Lily’s Theme," "Battlefield," i mnoge druge. Vizualni doživljaj koncerta bit će obogaćen promišljenim vizualizacijama na ekranu iza orkestra, prikazujući grafike, animacije, kadrove iz filmova. Sve informacije o ulaznicama otkrijte na linku

Foto: Instagram, Nacionalni simfonijski bend Ukrajine
Objavljeno: 13.11.2023. u 09:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p