LIFESTYLE

Ovo su tenisice koje ćete instantno poželjeti

Fantastičan spoj pop kulture i omiljenih modela tenisica

Olka Osadzińska 
Olka Osadzińska poljska je ilustratorica obuće koja iza sebe ima uspješne dvije suradnje s Reebokom, kreativna je direktorica i kustosica čiji se radovi mogu vidjeti u MoMA-i u Varšavi, Berlinu i Tokiju, a njena posljednja serija ilustracija je jedna od onih koje na prvi pogled zainteresiraju.

Inspirirana neočekivanom suradnjom Hello Kitty i Yohjia Yamamota, umjetnica se udružila s online shopping platformom Lyst ne bi li sama na tenisicama spojila neke od najzanimljivijih i brendova. Rezultat je neuobičajena i ujedno fantastična serija koja sadrži neke od Lystovih najprodavanijih modela tenisica uparene s nekim od najvećih fenomena pop kulture. Ikonične New Balance tenisice su tako spojene s LEGO kockicama, Studio 54 oživio je na paru Saint Laurent tenisica, Balenciaga je poslužio kao svojevrsni hommage Jeffu Koonsu, Nike je inspiriran Jurassic Parkom, dok su ultra popularne bijele Giuseppe Zanotti tenisice u rukama Olke pretvorene u odu miljenici Karla Lagerfelda, mački Choupette.

Sigurni smo da bi ovi neobični spojevi, u slučaju da se realiziraju i ne ostanu samo skica na papiru, planuli u trenu, osvojivši mnoge svjetske trendsetere naklonjene ekstravaganciji. Koju biste od ovih fantastičnih kolaboracija vi odabrali kao svoju sljedeću investiciju?
 
Olka Osadzińska 
Olka Osadzińska 
Olka Osadzińska 
Olka Osadzińska 
M.M.
Foto: Olka Osadzińska
Objavljeno: 12.05.2015. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p