LIFESTYLE

Pariz je dobio prvi muzej posvećen uličnoj umjetnosti

Zanimljiva priča se krije iza Art 42
Art 42
Ulična umjetnost sve je zastupljenija u medijima, ali i umjetničkim galerijama, no korak dalje otišli su pariški ljubitelji alternativnijeg umjetničkog izričaja koji su odnedavno bogatiji za novu oazu.

U prostorije Ecole 42, kompjuterske akademije bilijunaša Xaviera Niela poznate po besplatnim tečajevima, posjetitelji će moći zaviriti dva puta tjedno (utorkom i subotom) te razgledati djela Banksyja, JR-a, Sheparda Faireyja, Baulta, Borisa Hoppeka, Invadera i inih umjetnika čija će se djela prostirati na tri kata akademije. Osim same ideje o prvom muzeju ulične umjetnosti, zanimljivo je i to da je kolekcija od 150 djela privatna te ju je donirao Nicolas Laugero-Lasserre, pasionirani kolekcionar i direktor škole umjetničkog menadžmenta, namjerno birajući demokratski nastrojenu kompjutersku akademiju ne bi li alternativna umjetnost doprla do što više ljudi.

Studenti akademije dvaput će tjedno tako biti dobrovoljni i besplatni vodiči posjetiteljima koji će kolekciju raznih umjetnika razgledavati dok zaposlenici i polaznici akademije tipkaju na svojim Macovima, što je u svakom slučaju zanimljivo iskustvo i projekt koji demokratizira umjetnost. Nalazite li se u Parizu ili ga tek planirate posjetiti, svakako iskoristite besplatnu izložbu o kojoj više možete saznati na službenim stranicama Art 42.

Art 42
Art 42
Art 42
Art 42
Art 42
Art 42
art 42

M.M.
Foto: The New York Times, Facebook (Stellart Photography)
Objavljeno: 31.10.2016. u 09:03

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p