KULTURA

Party u Rijeci, Zagrebu i Splitu

U sklopu Atlantis Summer Challenge PROMO TOURA Hrvatsku će obići poznati DJ Moulinex...

Idući tjedan plešite uz glazbu Moulinexa, DJ-a koji je na afterparty-u prošlogodišnjeg Atlantis Summer Chalengea rasplesao preko 800 ljudi. U srijedu, 3. lipnja, nastupa s Mique i Morpheussom u riječkom klubu Filter (30 kn upad), u četvrtak, 4. lipnja, u zagrebačkom Sirupu gdje će mu društvo praviti Iva Starkova i Marmat (30 kn do ponoći, 50 nakon) i u petak, 5. lipnja rasplesat će Split u klubu Jungla zajedno sa Symbol One-om (30 kn upad).

Moulinex (pravim imenom Louis) potječe iz Portugala gdje su svi ludi za tribal houseom, međutim njegove preferencije vuku prema francuskom zvuku po uzoru na Daft Punk. Kreativac kakvog "majka rađa jednom u sto godina", Moulinex je osnovao kolektiv D.I.S.C.O Texas, uzdrmao blogosferu singlom Break Chops, bavio se remixevima te na kraju preselio u München da bi proučavao neurologiju i astrologiju. „Do suradnje je došlo zahvaljujući dvojcu Symbol One iz Splita koji su surađivali s Moulinexom na nekoliko različitih projekata, a od prošlogodišnjeg festivala rodila se obostrana simpatija." izjavio je Joško Perković iz organizacije festivala. Naš najdraži Portugalac s njemačkom adresom planira i ostati u glavnom gradu Bavarske, a toj odluci je doprinijela i suradnja s Arthurom Bakerom, producentom New Ordera i Afrike Bambate, ali to ga neće spriječiti da redovito posjećuje naše krajeve.

Atlantis Summer Challenge se ove godine održava od 25. srpnja do 1. kolovoza, a osnovan je 2007. godine s idejom promicanja skateboard subkulture. Bogat kulturni, sportski i glazbeni program predstavlja skateboarding kulturu u najboljem svjetlu. „Iz godine u godinu rastemo kao event, a broj izvođača znat ćemo tek pred sami festival kad svi potvrde dolaske. Split je drugi grad po veličini u Hrvatskoj, ali kulturno dosta zaostaje za većim dijelom urbanih sredina. Želja nam je vratiti događanja u Split i razvijati skateboard kulturu, promicati toleranciju i razvoj kulturne scene u globalu." za kraj je dodao Joško.

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 29.05.2009. u 09:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p