LIFESTYLE

Pavel oduševio Zrinjevac!

Koncert popularnog benda u Zagrebu

pavel

Ovu subotu u sklopu programa Ljeto na Zrinjevcu održan je koncert grupe Pavel. Bila je to jedinstvena prilika da uživate u poznatim hitovima zagrebačkog benda koji je pokupio sjajne kritike. Koliko je bend prihvaćen od strane publike pokazuje i mnoštvo okupljenih bez obzira na vremenske (ne)prilike koje su nas pratile cijeli vikend. U jednom trenutku Aljoša Šerić je istaknuo kako ga atmosfera podsjeća na Advent u Zagrebu! 

 
Uz Aljošu Šerića, bend čine Antonia Matković Šerić (vokal), Jurica Hotko (klavir, klavijature), Saša Jungić (gitara), Jakov Kolega (bas gitara), Dean Melki (violina), Jerko Jurin (bubanj) i Stipe B. Mađor (truba).
 
A što su nam još organizatori pripremili od iznenađenja, dođite i provjerite ovu subotu na novom Pop-up koncertu! Ne sumnjamo da će nas iznova oduševiti! Do tada, uživajte u svakodnevnim brojnim aktivnostima u sklopu programa Ljeto na Zrinjevcu.
  Pavel
 
Pavel, ispočetka planiran kao solo projekt Aljoše Šerića, tada pjevača grupe Ramirez, nastao je 2007. s namjerom da se kroz Šerićev alter ego predstavljaju pjesme pretežno akustično/kantautorskog izričaja. Kako su glazbenici koji su počeli surađivati na prvom albumu uvelike doprinijeli konačnom zvuku, donesena je odluka da se Pavel javnosti predstavi kao bend, stoga je te iste godine izdan i istoimeni album pod nazivom „Pavel“. Sadržavao je nekoliko singlova koje su odlično prihvatili kako radijski urednici tako i publika, posebno pjesme „Morska“ i duet „Ako si za, mogli bi jednom izaći“ na kojoj je sudjelovala Maja Posavec, pjevačica grupe „Detour“. Drugi album grupe „Od prve zvijezde ravno“ dobio je izvrsne kritike gotovo svih važnijih tiskovina i internetskih portala, 5 nominacija za diskografsku nagradu „Porin“, uključujući i nominaciju u kategoriji Pjesma godine za singl „Zbog tebe“, koji je i do danas jedan od najvećih hitova benda.
  
Pavel 
Pavel s radom na trećem albumu počinje 2013., te u prosincu iste godine kao najavni singl predstavlja pjesmu „Čuvaj me“, na kojoj vokalne dužnosti preuzima Antonia Matković, nova članica benda. Pjesma je tjednima bila na čelu gotovo svih radijskih lista i redovno je u vrhu nacionalne liste najemitiranijih pjesama Instituta hrvatske glazbe, od čega i dva puta bila najemitiranija pjesma u Hrvatskoj te je na dobrom putu da postane najslušanija pjesma grupe. Pjesma je usto nominirana i za nagradu Porin 2014. u kategorijama: Pjesma godine i Najbolji aranžman, a Aljoša Šerić za nju osvaja Porin u kategoriji Najbolji aranžman. „Čuvaj me“ također osvaja nagradu kao najemitiranija pjesma Zagrebačkog festivala 2014. godine. Pavelov posljednji album „I mi smo došli na red“ nominiran je u čak 4 kategorije za diskografsku nagradu Porin 2015., između ostalog i u dvije najbitnije kategorije: Album godine i Pjesmu godine, te za Najbolji pop album godine. Singl „Poslije nas“, puna je 4 mjeseca je bio najemitiraniji singl u Hrvatskoj po službenoj listi ZAMP-a, a za spomenuti je singl na „Porinu 2016.“ Pavel bio nominiran tri puta, uključujući najprestižniju nominaciju za Pjesmu godine.
  Pavel publika
 
Foto: Davor Višnjić
Objavljeno: 18.07.2016. u 11:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p