LIFESTYLE

Pjesma Spice Girls ponovno postaje viralni hit

#WhatIReallyReallyWant
spice girls wannabe 
Dvadeset je godina prošlo otkako smo zajedno sa Spajsicama u jednom dahu recitirali stihove mega hita Wannabe. U slučaju da ste se rodili krajem 80-ih, vjerujemo kako vam ova pjesma budi trnce nostalgije, no upravo je ovaj internacionalni hit nakon dva desetljeća od nastanka još jednom postao viralnim.

Posluživši kao glas žena diljem svijeta, pjesma i spot Wannabe su rekreirani za potrebe nove kampanje projekta Project Everyone, organizacije koju je osnovao redatelj Richard Curtis (Love Actually, Notting Hill), kako bi podigao svijest o problemima s kojima se susreću žene današnjice. O ovoj će se problematici razgovarati na UN-ovom summitu u rujnu, a ovim su spotom pozvani svi da putem društvenih mreža podijele što žele djevojkama i ženama diljem svijeta.

U rekreiranom video spotu za pjesmu Wannabe pojavljuju se umjetnice iz raznih dijelova svijeta. Gigi Lamayne, Moneoa iz Južnoafričke republike, Seyi Shay iz Nigerije, Jacqueline Fernandez kao predstavnica Bollywooda i M.O. samo su neke od junakinja koje pjevaju i plešu ispred natpisa koji apeliraju na kraj nasilja nad djevojkama, zabranu udaje maloljetnicama, kao i izjednačavanja plaća za muškarce i žene. Uz hashtag koji prati video spot #WhatIReallyReallyWant brojni su slavi podijelili svoje želje vezane za ženska prava, među kojima su i nekadašnja Spajsica Victoria Beckham, Emma Watson, Jamie Oliver...
 
 
M.M.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 08.07.2016. u 10:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p