KULTURA

Pjesma Taylor Swift srušila je povijesne rekorde u Grammy nominacijama

Sviđa li vam se pjesma koja ruši rekorde?

Zadnjih nekoliko mjeseci ime Taylor Swift ne izlazi s naslovnica medija i društvenih mreža. Osim što je u tijeku njezina „The Eras Tour“ turneja i osim toga što je TikTok zaluđen njezinom novom vezom, sada su stigli i rezultati Grammy nominacija.

Naime, ulazak njezinog hita Anti-Hero u konkurenciju za Grammyja učinio Taylor Swift prvom glazbenicom koja je u svojoj karijeri osvojila sedam nominacija u kategoriji za hit godine. Time je pretekla slavnog Sir Paula McCartneyja i Lionela Richieja koji imaju po šest nominacija.

Kategorije u kojima je njezino ime na listi nominiranih su: Record Of The Year (Anti-Hero), Album Of The Year (Midnights), Song Of The Year (Anti-Hero), Producer Of The Year (Midnights), Best Pop Solo Performance (Anti-Hero), Best Pop Duo/Group Performance (Karma, Taylor Swift Featuring Ice Spice), Best Pop Vocal Album (Midnights).

Zbog albuma Midnights je dobila šestu nominaciju u kategoriji album godine, što je do sada uspjelo samo Barbri Streisand koja je imala najviše nominacija kao ženska izvođačica. Ako pobijedi, Swift će postati prva glazbenica koja je četiri puta osvojila nagradu za album godine.

Osim Taylor razvalila je i SZA koja je ove godine zaslužila najviše nominacija – njih čak devet! Slijede je indie umjetnica Phoebe Bridgers i njezina grupa Boygenius, kao i Olivia Rodrigo i Lana Del Rey. Imena s puno nominacija su i Billie Eilish i Miley Cyrus.

Listu svih nominiranih pogledajte OVDJE.

Dodjela Grammy nagrade održat će se u nedjelju, 4. veljače 2024. u Crypto.com Areni u Los Angelesu.

Foto: Instagram
Tagovi: Taylor Swift

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p