LIFESTYLE

Počinje drugo izdanje umjetničkog festivala 'Zen Opuzen: Raketni centar'

Drugo po redu okupljanje mnogobrojnih umjetnika iz regije

zen opuzen 
Od 1. do 3. srpnja, Dolina Neretve, točnije sam grad Opuzen, po drugi puta zaredom postat će dom mnogobrojnih umjetnika te putnika namjernika udruženih s istim ciljem – oživjeti ovaj gradić i dobro se zabaviti.

Zen Opuzen ove se godine tematski bavi svemirskim prostranstvima te će na obali Male Neretve i na Starom Mostu niknuti Raketni centar za lansiranje na Mars. Uz Raketni centar s kojega se očekuje spektakularno lansiranje u svemirska prostranstva, kroz 3 dana trajanja, Misto će krasiti umjetničke instalacije i skulpture, oslikavat će se zidovi i pročelja, ispaljivati vatrometi, održavat će se radionice i igraonice za djecu, crtat će se na pijesku, oblikovati slama, žonglirati, biciklirat će se od zida do zida, skakati u riku, partijati do jutarnjih sati, a održat će se i svjetska premijera Truppinga.
 
zen opuzen 
Opuzen će u ta tri dana postati bogatiji za više desetaka umjetničkih djela na svojim pročeljima koja će ga pretvoriti u pravu galeriju na otvorenome u kojoj će se moći besplatno uživati tokom cijele godine.

Svoj dolazak do sada su potvrdili neki od najeminentnijih umjetnika i grafitera iz Hrvatske i regije kao što su Boris Bare (Pimp my Pump, Zagreb), Modul (Zagreb), Aser Aser (Mostar), Stipan Tadić (Zagreb), Luka Tomić (Široki Brijeg), Robin Abramović (Austrija) i Nikola Faller (Udruga Slama, Osijek), a očekujemo ih još. Za glazbeni program zaduženi su DJ-i Žac i Cosmo, a spektakularnim lansiranjem upravljat će Mirnovec Pirotehnika.
 
zen opuzen 
Više nego uspješno prošlogodišnje, ujedno i prvo izdanje festivala, bilo je najbolji pokazatelj da je šira zajednica željna umjetničkih izričaja ovog tipa pa su se organizatori ove godine još ozbiljnije uhvatili posla te najavili umjetnički i organizacijski iskorak i poručili: 'Sa Planete Dosade skupljamo članove posade. Ne zakasnite na ukrcaj'.

Ulaz je slobodan, a o programu se možete informirati na službenoj Facebook stranici.
 
zen opuzen 
zen opuzen 
zen opuzen 
Foto: PR
Objavljeno: 27.06.2016. u 09:06

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p