LIFESTYLE

Pogled na genijalnu izložbu majstora visoke mode

U Rimu otvorena čarobna retrospektiva Azzedinea Alaïe

Azzedine Alaïa 
Posjetitelji Galerije Borghese u Rimu posljednjih dana redovito su ostajali bez riječi, ali i daha, pri samo jednom pogledu na izložbu koja je okupirala veličanstvene odaje famoznog talijanskog muzeja. 

Nezaboravno i čarobno samo su neki od epiteta kojima su posjetitelji častili prije nekoliko dana otvorenu u izložbu jednog od najvećih dizajnera svih vremena, Azzedinea Alaïe. Pod imenom Couture-sculpture: Azzedine Alaïa in the history of fashion, kreator bezvremenih kreacija poznatih po skulpturalnom pristupu i posvećenosti detaljima dao je grandiozan uvid u svoje stvaralaštvo, stavljajući kreacije u umjetnički kontekst, smještajući ih tik do skulptura Berninija i Canove koje su dio stalne postave Galerije Borghese.

Izložba je u fokus stavila skulpturalni pristup odjeći dizajnera porijeklom iz Tunisa, za kojeg bi mogao biti zaslužan upravo njegov umjetnički studij. Žensko tijelo je u slučaju Alaïe dovedeno do savršenstva i njegove kreacije žene naprosto obožavaju. Jedan je od nekolicine dizajnera koji sudjeluju u svakoj fazi kreiranja svojih kolekcija, a šuška se da u svom pariškom atelijeru ima samo dvoje zaposlenih, što dokazuje njegov perfekcionizam i posvećenost stvaranju glamuroznih, ženstvenih kreacija neovisnih o trendovima i sezonama. Tijekom svoje karijere oblačio je dive poput Grete Garbo, Arletty, Louise de Vilmorin, Cécile de Rothschild, Tine Turner i Grace Jones, a sam je svojedobno radio za modne kuće Dior, Guy Laroche i Thierry Mugler.

Izložba ove dizajnerske legende Couture-sculpture: Azzedine Alaïa in the history of fashion otvorena je od 11. srpnja do 25. listopada 2015. u Galeriji Borghese u Rimu.
 Azzedine Alaïa
 
Azzedine Alaïa 
Azzedine Alaïa 
Azzedine Alaïa 
Azzedine Alaïa  
Azzedine Alaïa 
Azzedine Alaïa 
Azzedine Alaïa 
Azzedine Alaïa 
Azzedine Alaïa 
Azzedine Alaïa 
Azzedine Alaïa 
Azzedine Alaïa   
Azzedine Alaïa 
 
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 13.07.2015. u 10:59

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p